Popularita princa Harryho vo Veľkej Británii? Toto číslo ho asi nepoteší, podporuje ho len...

Len zhruba štvrtina Britov prejavuje sympatie k britskému princovi Harrymu, vyplýva z prieskumu zverejneného v pondelok agentúrou YouGov.

10.01.2023 06:38
Princ Harry Foto: ,
Princ Harry leaves na archívnom zábere z júna 2022.
debata

Harry v týchto dňoch poskytuje rozhovory americkým médiám a propaguje knihu svojich pamätí s názvom Spare (Náhradník), v ktorej okrem iného opisuje svoje zážitky z vojny v Afganistane a prichádza s ďalšou kritikou britskej kráľovskej rodiny. Niektorí jej členovia podľa neho „uzavreli zmluvu s diablom“, keď spolupracovali s bulvárnou tlačou.

Britain Royals Čítajte viac Neopovažuj sa takto hovoriť o mojej žene, kričal vraj princ Harry na otca Karola III. Čo bol dôvod?

V rozhovore, ktorý v nedeľu odvysielala britská stanica ITV, Harry prehovoril o rozkole so svojím bratom, nástupcom trónu Williamom, smrti svojej matky Diany alebo britskom bulvári.

„U vás sa nedá povedať, že by ste svoje mosty (s kráľovskou rodinou) spálili, vy ste na ne vzali plameňomet,“ poznamenal moderátor ITV Tom Bradby, na čo mu Harry odpovedal, že jeho rodina „nepreukázala vôbec žiadnu vôľu k zmiereniu“. „A nie som si istý, ako môže byť úprimnosť pálením mostov,“ dodal 38-ročný princ.

Záber televízie ITV, na ktorom je zachytený...
Záber televízie ITV, na ktorom je zachytený...
+8Kniha Náhradník (Spare) od princa Harryho vyšla...

Harry v tom istom rozhovore tiež poprel, že by on alebo jeho manželka Meghan označili kráľovskú rodinu za rasistickú, to podľa neho spravila britská tlač. „V rozhovore s Oprah (Winfreyovou) Meghan ale povedala, že kráľovská rodina vyjadrila obavu, akú farbu kože bude mať Archia. To by ste nepopísali ako rasistické?“ spýtal sa Bradby s odkazom na Harryho syna. Princ odpovedal, že nie.

zväčšiť Princ Harry, (vľavo)  a princ William v júli... Foto: SITA/AP, Dominic Lipinski
Princ Harry, (vľavo) a princ William Princ Harry, (vľavo) a princ William v júli roka 2021 pri odhalení sochy na počesť princeznej Diany. Odcudzenie bratov je hlavnou témou knihy, ale aj médií v týchto dňoch.

Druhorodený syn kráľa Karola III. vo svojich pamätiach okrem iného spomína na vojenskú skúsenosť v Afganistane, kde údajne ako strelec na britskej vojenskej helikoptére zabil 25 ľudí, o ktorých nepremýšľal ako o ľuďoch, ale šachových figúrkach odstránených z šachovnice. Za toto tvrdenie Harryho kritizovalo afganské radikálne hnutie Taliban aj bývalý britský veliteľ Richard Kemp.

Princ William (vľavo) a princ Harry Čítajte viac Princ Harry hovorí o bratovi ako o úhlavnom nepriateľovi. Na nacistickú uniformu ho vraj nahovoril on a Kate

Harryho pamäte celosvetovo vychádzajú 10. januára, v Španielsku ale omylom vyšli už minulý týždeň. Harry si na písanie knihy najal ghostwritera, teda profesionálneho spisovateľa, ktorý nie je uvedený na obálke knihy, má však hlavný podiel na forme písania. Denník The Guardian v sobotu informoval, že ním je držiteľ Pulitzerovej ceny J. R. Moehringer.

zväčšiť Princ Harry absolvoval aj rozhovor pre reláciu... Foto: SITA/AP, Richard Harbaugh
Princ Harry, Michael Strahan Princ Harry absolvoval aj rozhovor pre reláciu Good Morning America s jej spolumoderátorom Michaelom Strahanom.

Americká stanica ABC v utorok o 2:30 SEČ odvysiela špeciálny program Prince Harry: In His Own Words (Princ Harry: Vlastnými slovami) a v stredu o 5:35 SEČ bude Harry na stanici CBS hosťom v talk show Stephena Colberta.

VIDEO: Meghan Markle – všetko, len nie tradičná žena panovníka

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #kniha #princ Harry #popularita #sympatie

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...