Čakala davy, ale... Harryho fanúšička si prišla po knihu a opísala sklamanie: Bola som tam sama

Kníhkupectvá v Londýne otvárali už o polnoci, aby vyhoveli dopytu po knihe memoárov britského princa Harryho.

10.01.2023 14:00
Britain Prince Harry Foto: ,
Kniha "Spare" na pultoch kníhkupectiev.
debata (9)

Oficiálne sa jej predaj začal v utorok. Očakávané šialenstvo sa však nekonalo. Fanúšikovia čakali v radoch, aby si kúpili knihu v pevnej väzbe a Harryho príbeh „si vypočuli“ priamo od neho, píše BBC. Predajca kníh Waterstones oznámil, že ide o jednu z najžiadanejších kníh v rámci predčasných objednávok „za posledné desaťročie“. Britský portál telegraph.co.uk však píše, že fanúšikovia si síce po knihu prišli, ale zamestnanci londýnskych kníhkupectiev boli prekvapení, lebo očakávaný nápor kupujúcich sa nedostavil. Záujem čitateľov označili za vlažný, o šialenstve nemohlo byť ani reči.

Caroline Lennon si prišla po knihu 'Spare' .
Kniha  "Spare" na pultoch kníhkupectiev.
+4Kniha  "Spare" na pultoch kníhkupectiev.

Harryho fanúšička, ktorú cituje telegraph.co.uk pre BBC Radio 4 sklamane povedala: „Myslela som si, že okolo celého bloku bude rad. Ale prišla som o šiestej ráno a nikto tu nie je, som sama.“

Caroline Lennon (59), ktorá sa v jednom z kníhkupectiev stala prvou čitateľkou, ktorá si knihu Náhradník kúpila, pre britské médiá povedala: „Som tu, pretože mám rada Harryho, mám rada jeho aj Meghan a je mi jedno, čo o mne kto hovorí.“

zväčšiť Caroline Lennon si prišla po knihu... Foto: Profimedia
princ Harry Caroline Lennon si prišla po knihu 'Spare' .

Kniha vyšla v rovnaký termín (10. januára) na celom svete v 16 jazykoch. Spolu s ňou je k dispozícii audiokniha, ktorú načítal samotný Harry. Niektoré časti memoárov boli zverejnené už v predošlých týždňoch a minulý týždeň sa dostala omylom do predaja v Španielsku, hoci len nakrátko, pripomína BBC.

Meghan Markle (vľavo) a v tom čase tehotná vojvodkyňa, dnes princezná z Walesu Kate Čítajte viac Súkromná konverzácia medzi Kate a Meghan, ktorá sa skončila plačom? Harry pritvrdil, zverejnil detaily!

Harry na viac ako 410 stranách odhaľuje konflikty v britskej kráľovskej rodine, opisuje svoje detstvo i nezhody s príbuznými. Buckinghamský ani Kensingtonský palác sa ku knihe zatiaľ oficiálne nevyjadrili. Vojvoda zo Sussexu (Harry) čelí pre obsah svojej knihy kritike. Píše napríklad, ako ho brat a následník trónu princ William pri hádke údajne zvalil na zem, ako prišiel o panictvo, bral drogy alebo počas vojenskej služby v Afganistane zabil 25 ľudí. Vyslúžil si za to odsúdenie i posmech, napísala agentúra AFP.

1. FAKT: Princ Harry a vojvodkyňa Meghan sa...
2. FAKT: Princ Harry sa označil za "syna mojej...
+93. FAKT: Princ Harry mal údajne zoznam o tom,...

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #náhradník

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...