Sophia Loren reagovala na úmrtie svojej večnej rivalky: Tu sú jej slová po smrti Lollobrigidy

Počas ich bohatej kariéry boli krásnymi rivalkami - Sophia Loren (88) a Gina Lollobrigida, ktorá zomrela v pondelok vo veku 95 rokov.

17.01.2023 08:07
Sophia Loren Foto:
Sophia Loren (vľavo), Yvonne de Carlo (v strede) a Gina Lollobrigida (vpravo) na Filmovom festivale v Berlíne v roku 1954.
debata (4)

Ako informuje portál deadline.com, Loren sa po smutnej správe o úmrtí svojej slávnej a krásnej krajanky vyjadrila, že je „hlboko otrasená a zarmútená jej smrťou“.

Gina Lollobrigida Čítajte viac OBRAZOM: Už v 50-tych rokoch pózovala v celkom odvážnych pózach! Výnimočná krása Lollobrigidy dráždila svet

Dve talianske divy boli často považované za rivalky, pričom obe sa pýšili prívlastkami najkrajších, najvzrušujúcejších či najobdivovanejších filmových hviezd v rokoch po druhej svetovej vojne. O podobné úlohy vo filmoch často súperili. V článku magazínu Vanity Fair z roku 2015 Lollobrigida uviedla, že ich spor začala Loren a že ona sama ho považovala za „naozaj nudný“.

Gina Lollobrigida vo filme A Curious Way to...
Gina Lollobrigida  na zábere z roku 1965.
+4Gina Lollobrigida  na zábere z roku 1959 vo...

Taliansky režisér Giulio Base (58) na Twitteri po úmrtí Lollobrigiday napísal: „Ciao Gina. S tebou nás opustila posledná diva“.

Medzi prvé úspechy Lollobrigidy na striebornom plátne patria filmy Zvonenie na poplach (1949), Pozor, banditi! (1951), no najmä komédie so slávnym francúzskym hercom Gérardom Philipom Krásky noci (1952) a Fanfán Tulipán (1952). Nasledovali filmy ako Chlieb, láska a fantázia (1953), Rimanka (1954), Chlieb, láska a žiarlivosť (1954) či Chrám Matky Božej v Paríži (1956). Neskôr sa uplatnila i v amerických filmoch, akými boli napríklad Trapéza (1956), Šalamún a kráľovná zo Sáby (1959) či Bezcharakterná žena (1964), kde hrala po boku najväčších hollywoodskych hviezd.

Gina Lollobrigida Čítajte viac Vo veku 95 rokov zomrela talianska herečka Gina Lollobrigida. Miloval ju aj Fidel Castro

Sophia Loren sa z času na čas objavuje na spoločenských podujatiach. Očarujúco pôsobila v októbri, keď prišla tesne po oslave svojich 88. narodenín na slávnostné otvorenie ďalšej z jej reštaurácií v Miláne. Hviezde filmov ako Horalka či Slnečnice robil spoločnosť jeden z jej dvoch synov, dirigent Carlo Ponti (54).

Zľava: Luciano Cimmino, Sophia Loren a syn...
Modelka a herečka  Madalina Ghenea na otvorení...
+2Sophia Loren na otvorení reštaurácie v Miláne.

Sophia Loren, vlastným menom Sofia Scicolone, sa narodila 20. septembra 1934 v Ríme ako nemanželské dieťa do chudobnej rybárskej rodiny. Štíhla dievčina s prezývkou Špáradlo trávila detstvo a dospievanie v mestečku Pozzuoli, kde zažila aj krušné chvíle spojené s vojnou, keď sa obyvatelia museli skrývať v železničnom tuneli pred bombardovaním – viac o živote a kariére herečky si prečítajte tu.

Slávnu drámu Rimanka nakrútil režisér Luigi...
Gina Lollobrigida ako ctihodná vdova po...
+6Gina Lollobrigida a Jane Wyman v televíznej...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Gina Lollobrigida

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...