Graceland bol svätostánok Elvisových fanúšikov! Čo sa s ním stane po smrti Lisy Marie Presleyovej?

Prekvapivé a priam šokujúce boli správy o úmrtí 54-ročnej Lisy Marie Presleyovej, jedinej dcére slávneho kráľa rock'n'rollu Elvisa Presleyho, ktorá zomrela minulý týždeň. Pár dní po jej skone však prichádzajú aj otázky ohľadom majetku.

18.01.2023 10:30
Lisa Marie Presley Foto: ,
Lisa Marie Presley v Nashville v roku 2012.
debata

Päťdesiatštyriročná Lisa Marie Presley bola od svojich 25. narodenín jediným dedičkom pozostalosti slávneho speváka, no ťažila najmä z toho, čo dokázala z odkazu jej zosnulého otca vybudovať jej mama – vdova po spevákovi Priscilla Presley. Počas svojho života sa viackrát dostala do problémov a s finančným správcom svojho majetku sa dokonca súdila za to, že urobil niekoľko rozhodnutí, ktoré ju pripravili o milióny dolárov. V tomto celom zozname však vytŕča Graceland – dom, v ktorom Elvis Presley žil a ktorý je doslova pútnickým miestom pre fanúšikov hudby. Aj ten bol v majetku zosnulej Lisy Marie.

Obit Lisa Marie Presley Čítajte viac Vo veku 54 rokov zomrela Lisa Marie Presley, dcéra Elvisa. Len pred pár dňami sa objavila na Glóbusoch

Ako informuje americký magazín People, niet pochýb o tom, že budúcnosť Gracelandu ako kultúrneho stánku a múzea, ktoré je zároveň zaradené medzi kultúrne pamiatky, zostane v rukách najbližšej rodiny. Dedičmi by mala byť najstaršia dcéra Lisy Marie Presleyovej – herečka Riley Keough (pochádza z manželstva s Dannym Keoughom) a tiež jej dvaja nevlastní súrodenci – dvojičky Harper a Finley (ich otcom je Michael Lockwood, s ktorým sa LMP súdila o starostlivosť aj výživné).

 Lisa Marie Presley v  Gracelande v Memphise v...
Elvis Presley, jeho manželka Priscilla a dcéra...
+12Nicolas Cage a  Lisa Marie Presley v roku 2001.

Ako upozorňuje nemecký portál Gala.de, ešte v roku 2013 uviedla zosnulá celebrita, že chce, aby Graceland zostal majetkom rodiny navždy. „Graceland sa nikdy nepredá. Nechám ho mojim deťom,“ citoval ju pred rokmi New York Post.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @artdailynews

Či sa v dedičských náležitostiach nachádza aj klauzula, že potomkovia z rodiny Presleyovcov miesto nikdy nemôžu predať, však známe nie je. Do hry by každopádne mohla ešte vstúpiť samotná vdova po Elvisovi Presleym – dnes 77-ročná Priscilla Presley, ktorá síce Elvisovu pozostalosť prepísala na dcéru, no určite sa bude snažiť o zachovanie odkazu jej manžela. Minulý rok k tomu prispela napríklad aj spoluprácou na životopisnom filme Elvis v réžii Baza Luhrmanna.

Lisa Marie Presley Čítajte viac Posledný zverejnený záber Lisy Marie patril jej synovi! Pred dvoma rokmi spáchal samovraždu. Smútok nezmizne, napísala

Graceland, ktorý má momentálne podľa americkej tlače hodnotu zhruba 500 miliónov dolárov, sa stane aj miestom posledného odpočinku zosnulej Lisy Marie. Podľa slov jej zástupcu mamu štyroch detí pochovajú v nedeľu 22. januára práve v záhrade na pozemku Gracelandu. Leží tam aj jej syn Benjamin Keough, ktorý vo veku 27 rokov spáchal samovraždu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #dedičstvo #Elvis Presley #Lisa Marie Presley #Graceland

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Nečakajte, že všetci zarábajú ako vy, prispôsobte sa aj...

+ Osviežujúce prechádzky na čerstvom vzduchu obohatia dušu i telo.
Nestrácajte nádej, všetko nakoniec výborne...