Je to obrovský justičný omyl, vyhlásil Baldwinov právnik na obvinenie. Zvíťazime, odkázal

Na obvinenie amerického herca Aleca Baldwina z neúmyselného zabitia kameramanky Halyny Hutchinsovej zareagoval aj hercov advokát.

20.01.2023 06:19
Alec Baldwin Foto: ,
Herec Alec Baldwin na archívnom zábere z roku 2019.
debata

Podľa Luka Nikasa, právneho zástupcu hollywoodskej hviezdy, je toto obvinenie z neúmyselného zabitia kameramanky Halyny Hutchinsovej, ku ktorému došli pri nakrúcaní westernového filmu Rust, „strašný justičný omyl“.

Alec Baldwin Čítajte viac Americká prokurátorka obžalovala herca Baldwina z neúmyselného zabitia

„Toto rozhodnutie skresľuje tragickú smrť Halyny Hutchinsovej a predstavuje hrozný justičný omyl. Baldwin nemal žiadny dôvod domnievať sa, že v zbrani – alebo kdekoľvek na miestne nakrúcania filmu – je ostrá guľka,“ povedal Nikas. „Spoliehal sa na odborníkov, s ktorými spolupracoval, a tí ho ubezpečili, že v zbrani nie sú ostré náboje. Proti týmto obvineniam budeme bojovať a zvíťazíme,“ vyhlásil právnik.

zväčšiť Hilaria Baldwin a Alec Baldrin na archívnom... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Hilaria Baldwin Hilaria Baldwin a Alec Baldrin na archívnom zábere.

Baldwin počas kamerových skúšok na nízkorozpočtový western v októbri 2021 revolverom značky Colt smrteľne zranil Hutchinsovú a postrelil režiséra Joela Souzu. Z rovnakého trestného činu bude obvinená aj zbrojárka Hannah Gutierrez Reed, ktorá bola za zbraň zodpovedná, oznámila prokurátorka Mary Carmack-Altwies.

Archívna fotogaléria: Miesto tragického nakrúcania, kde zomrela kameramanka
Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
+4Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust v...

V prípade usvedčenia obom hrozí väzenie na 18 mesiacov a pokuta 5000 dolárov, ale v prípade rozšírenia trestu o strelnú zbraň by sa ich trest mohol zvýšiť na päť rokov.

„Po dôkladnom preskúmaní dôkazov a zákonov štátu Nové Mexiko som dospela k záveru, že existuje dostatok dôkazov na vznesenie obvinenia z trestného činu voči Alecovi Baldwinovi a ďalším členom filmového štábu filmu Rust. Nikto nie je nad zákonom a každý si zaslúži spravodlivosť,“ uviedla prokurátorka Carmack-Altwies. Baldwin (64) sa opakovane bráni, že štáb mu povedal, že zbraň nie je nabitá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #omyl #Alec Baldwin #advokát #obvinenie

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...