Po smrti gréckeho kráľa obrovská zmena? Najstarší princ uvažuje nad týmto krokom...

Počas uplynulého týždňa sa do centra pozornosti médií aj verejnosti dostali potomkovia gréckej kráľovskej rodiny. Rozlúčili sa s posledným gréckym kráľom Konštantínom II., ktorý zomrel vo veku 82 rokov.

23.01.2023 00:00
Princ Philippos, princ Pavlos a princ Pavlos Foto: ,
Zľava: Princ Philippos, princ Pavlos a princ Nikolaos, synovia bývalého gréckeho kráľa Konštantína II. stoja za jeho rakvou počas pohrebu v Aténach, ktorý sa konal v pondelok 16. januára.
debata (11)

Iba pár dní po pohrebe, ktorý sa konal v Aténach a na ktorý dorazili zástupcovia kráľovských rodín z celej Európy, sa objavili správy o tom, že najstarší kráľov syn zvažuje veľkú zmenu. Princ Pavlos, ktorý by v prípade existencie monarchie nastúpil na trón po otcovi (monarchia však bola v Grécku zrušená ešte v 70-tych rokoch minulého storočia), údajne plánuje uctiť si pamiatku svojho otca a byť nablízku svojej mame Anne-Marie.

Alessandra de Osma Čítajte viac Jej pôvab berie dych! Krajšiu princeznú v Európe sotva nájdete, táto brunetka je manželkou...

Ako píše nemecký portál Gala.de, rodina princa Pavlosa údajne uvažuje nad tým, že by sa vrátila do Atén. Doteraz primárne žili v New Yorku, pričom nehnuteľnosť a miesto pobytu majú aj v Londýne, kde dlhé roky žil aj grécky kráľ Konštantín II. Ten sa pred pár rokmi aj s manželkou Anne-Marie vrátil do Atén, kde boli pochovaní aj jeho rodičia.

Britská princezná Anne (vľavo) objíma...
Zľava: Anne-Marie, manželka bývalého gréckeho...
+18Dánska kráľovná Margaréta II. (vpravo) sa...

Práve smútok Pavlosovej matky, ktorá bola za Konštantína II. vydatá 58 rokov, má byť dôvodom, že ju chce prísť korunný princ podporiť osobne a byť jej oporou v mesiacoch po smrti manžela. Či z toho bude usadenie sa v Aténach, alebo len dočasný pobyt, je zatiaľ otvorené.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pavlos Crown Prince (@pavlosgreece)

Princ Pavlos je otcom piatich detí, ktoré má s manželkou Marie-Chantal – rodáčkou z Londýna, ktorá pochádza z rodiny bohatého americko-britského finančníka a jeho ekvádorskej manželky.

Nie je zatiaľ jasné, či všetky deti budú nasledovať kroky svojho otca – štyria z piatich potomkov už oslávili plnoletosť a majú vlastné aktivity. Najznámejšia je pravdepodobne Pavlosova dcéra – gréck princezná Maria-Olympia, ktorú verejnosť pozná ako influencerku aj modelku. Dvadsaťšesťročnú plavovlásku vídať na módnych prehliadkach, nielen ako modelku, ale aj členku bohatej klientely.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #rodina #Atény #kráľ #princ Pavlos

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...