Na viedenský ples v opere príde Jane Fonda. Má viac peňazí ako ja, hovorí Lugner, ktorý ju pozval

Deväťdesiatročný rakúsky podnikateľ Richard Lugner vyrazí na viedenský ples v opere 16. februára so slávnou americkou herečkou.

26.01.2023 14:21 , aktualizované: 14:33
Jane Fonda Foto: ,
Herečka Jane Fonda, členka hereckého osadenstva filmu 80 for Brady na filmovom festivale Palm Springs International Film Festival.
debata

Známy lev salónov Lugner, ktorý od roku 1992 na ples pozýva slávne ženy a platí im lóžu, oslovil s pozvaním herečku Jane Fonda, ktorá je okrem herectva známa aj svojím aktivizmom v oblasti životného prostredia či ako propagátorka zdravého životného štýlu a cvičenia.

„Je to skvelá žena a vo svojom živote veľa dokázala,“ povedal Lugner o 85-ročnej dvojnásobnej držiteľke Oscara. Okrem samotnej návštevy plesu a jemu predchádzajúcej autogramiády by sa hollywoodska legenda mohla vo februári venovať aj kultúre. „Ešte presne nepoznáme jej priania, ale vo Viedni už raz bola a zaujíma sa o umenie,“ povedal Lugner.

 Jane Fonda ako blondínka v roku 2018.
Herečka Jane Fonda prišla odovzdať cenu pre...
+3Herečka Jane Fonda si osobne prišla prevziať...

Jedna z hlavných spoločenských udalostí v Rakúsku s viac ako 5000 hosťami sa v uplynulých dvoch rokoch nekonala kvôli koronavírusovej pandémii. V roku 2020 Lugnera na bále sprevádzala talianska herečka Ornella Mutiová.

zväčšiť Rakúsky finančník Richard Lugner ukazuje... Foto: Profimedia
Richard Lugner ukazuje portrét americkej herečky Jane Fonda Rakúsky finančník Richard Lugner ukazuje portrét americkej herečky Jane Fonda na tlačovej konferencii, ktorá sa konala vo Viedni.

V prípade Fondovej podľa podnikateľa v stavebníctve jeho peniaze určite hrali len malú úlohu, pretože herečka je považovaná za mnohonásobnú milionárku. „Ona má viac peňazí ako ja,“ podotkol.

ples Čítajte viac OBRAZOM: Slovenky kontra Češky na veľkolepom plese v Prahe, vyberte tú NAJ

Či dvojica vstúpi aj na tanečný parket, je vo hviezdach. Lugner vo štvrtok na tlačovej konferencii priznal, že jeho angličtina aj tanečné umenie veľmi „zhrdzaveli“.

zväčšiť Richard Lugner sa naposledy objavil s... Foto: ČTK / imago stock&people / via Profimedia
Richard Lugner Richard Lugner sa naposledy objavil s prominentným hosťom na viedenskom Opera Ball v roku 2020. Bola to talianska herečka Ornella Muti.

Fonda sa na striebornom plátne preslávila podobne ako jej otec, Henry Fonda. Úloha vesmírnej krásky vo filme Barbarella z nej urobila sex symbol už v 60. rokoch 20. storočia. Okrem toho je celý život náruživou aktivistkou a vyznávačkou zdravého životného štýlu. Minulý rok však oznámila, že sa lieči z rakovinového ochorenia. To sa lekárom podarilo zastaviť. Na nedávnom filmovom festivale v Santa Barbare uviedla novinku pod názvom 80 for Brady, ktorého veľká premiéra je plánovaná na čas amerického Super Bowl.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viedeň #Jane Fonda #Ples v opere #Richard Lugner

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...