Žalobkyňa stiahla obvinenie zo sexuálneho zneužívania proti spevákovi R. Kellymu

Stalo sa tak potom, čo rozsudky na dvoch iných súdoch podľa všetkého zaistia, že niekdajšia hudobná hviezda zostane vo väzení niekoľko desaťročí.

31.01.2023 08:10
R. Kelly Foto: ,
Spevák R. Kelly na archívnom zábere z roku 2019.
debata

Prokurátorka Kim Foxxová z Cook County v štáte Illinois svoje rozhodnutie oznámila deň pred súdnym pojednávaním, na ktorom mali byť prejednávané obvinenia, že R. Kelly sexuálne zneužil štyroch ľudí, traja z nich boli neplnoletí. Foxxová pripustila, že jej rozhodnutie „môže byť sklamaním“ pre ženy, ktoré speváka zo zločinov obvinili. „Pán Kelly sa najskôr z väzenia nikdy nedostane… Myslíme si, že spravodlivosti bolo urobené za dosť,“ dodala Foxxová.

R. Kelly Čítajte viac Speváka R. Kellyho uznali za vinného v súvislosti s detskou pornografiou

Newyorská sudkyňa poslala vlani v júni Kellyho na 30 rokov do väzenia. Porota ho uznala vinným vo všetkých bodoch v kauze okolo sexuálnych trestných činov. Niekdajšia hviezda hudobného štýlu R&B, ktorú preslávil hit I Believe I Can Fly, podľa prokuratúry dve desaťročia využívala svoju slávu na systematické zneužívanie mladých žien a neplnoletých a to ako sexuálne, tak psychické. Proti rozsudku sa odvolal. Vo štvrtok 23. februára by potom mal vyniesť ďalší verdikt chicagský federálny súd. Len rozsudok z New Yorku pritom znamená, že 56-ročný muž bude mať nárok na prepustenie z väzenia, až keď mu bude 80 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #R. Kelly

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...