Herca Aleca Baldwina obžalovali z neúmyselného zabitia kameramenky

Americký herec Alec Baldwin bol v utorok formálne obžalovaný z neúmyselného zabitia kameramanky Halyny Hutchinsovej pri nakrúcaní westernového nízkorozpočtového filmu Rust.

01.02.2023 07:05
Alec Baldwin Foto: ,
Herec Alec Baldwin.
debata

Spolu s Baldwinom bola obžalovaná aj zbrojárka Hannah Gutierrezová Reedová, ktorá bola počas natáčania zodpovedná za zbraň. Prokurátorka z amerického štátu Nové Mexiko Mary Carmacková-Altwiesová už v priebehu januára oznámila, že existuje dostatok dôkazov no vznesenie obvinení voči americkému hercovi.

Alec Baldwin Čítajte viac Je to obrovský justičný omyl, vyhlásil Baldwinov právnik na obvinenie. Zvíťazime, odkázal

„Dnes sme spravili ďalší dôležitý krok pri zaisťovaní spravodlivosti pre Halynu Hutchinsovú. V Novom Mexiku nikto nestojí nad právom a spravodlivosť bude vykonaná,“ uviedla Carmacková-Altwiesová. Baldwinovi a zbrojárke hrozí v prípade usvedčenia až 18 mesiacov väzenia a pokuta vo výške 5000 dolárov. Ak sa pri obvinení zohľadní aj strelná zbraň, mohlo by ísť až o päťročný trest odňatia slobody.

Baldwin počas kamerových skúšok na nízkorozpočtový western v októbri 2021 revolverom značky Colt smrteľne zranil Hutchinsovú a postrelil režiséra Joela Souzu.

Herec opakovane uviedol, že mu bolo povedané, že zbraň nie je nabitá, a že nepotiahol spúšť. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) však pri skúmaní incidentu dospel k záveru, že spúšť musel potiahnuť. Baldwinov právnik označil obvinenie z neúmyselného zabitia za „hrozný justičný omyl“.

People Alec Baldwin Hilaria Baldwin Čítajte viac Jeho veľká rodina sa opäť rozrástla! 64-ročný Alec Baldwin má ďalšie dieťa

Právnici zbrojárky Gutierrezovej Reedovej v utorok uviedli, že prokuratúra " zle pochopila fakty" a „dospela k nesprávnym záverom“. Dodali, že sa budú brániť proti vzneseným obvineniam a očakávajú, že sudca ich klietku uzná za nevinnú.

Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
+4Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Alec Baldwin

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...