Jane Fonda pred viedenským Opernbalom šokovala: Takto tvrdo sa pustila do jedného zo sponzorov

Vo štvrtok večer sa objaví na slávnom bále vo viedenskej opere. Americká herečka Jane Fonda ešte v stredu absolvovala tlačovú konferenciu po boku hostiteľa a muža, ktorý ju pozval - stavebného podnikateľa Richarda Lugnera.

16.02.2023 07:00
Jane Fonda Foto: ,
Herečka Jane Fonda na tlačovej konferencii pred viedenským plesom v opere.
debata (11)

Na stretnutí s médiami pôsobila vraj milo a sympaticky, rozhodne sa však netvárila ako hviezda bez názoru. Dokonca v jednom momente šokovala viacerých prítomných a asi aj samotného Lugnera, keď sa pustila do jedného zo sponzorov podujatia.

Jane Fonda Čítajte viac Dôchodkový vek neznamená, že vám musí chýbať štýl! Vezmite si príklad od Jane Fonda, táto farba a strih sú TOP

„Až včera som sa dozvedela, že firma OMV je sponzorom viedenského plesu v opere a mrzí ma, že to tak je. Tieto spoločnosti vyrábajúce fosílne palivá sú zločinecké. Sú zločinecké. Zabíjajú ľudí. Zabíjajú planétu,“ vyhlásila pred pozvanými novinármi a televíznymi štábmi Fonda. Video je dostupné napríklad na sociálnej sieti spravodajskej relácie Zeit im Bild, ktorú vysiela verejnoprávna ORF.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zeit im Bild - ZIB (@zeitimbild)

„Snažia sa byť sociálne akceptované a robia to tak, že dávajú peniaze múzeám, operám a kultúrnym inštitúciám. Nesmieme dovoliť, aby sa také veci diali. Prosím, pokúste sa, aby vaša opera prestala brať podporu od ropnej spoločnosti,“ dodala 85-ročná Fonda, ktorá je dobre známa svojím aktivizmom v boji proti klimatickým zmenám a aktivizmom vo všeobecnosti. V minulosti napríklad pre protesty voči vojne vo Vietname skončila dokonca vo väzení.

Raquel Welch Čítajte viac Pre jej fotky v bikinách nespávali muži, sexepíl si udržala aj po 70-ke! 15 podôb Raquel Welchovej

Spoločnosť OMV reagovala na kritiku Fondovej prostredníctvom komentáru na Twitteri. Jeho autorom je hovorca rakúskej firmy. „Ste vítaná prísť sa ku nám porozprávať o ďalšom rozvoji OMV… a tiež o tom, ako môžete využiť udržateľné letecké palivo, aby bola vaša letecká doprava v budúcnosti udržateľnejšia,“ odkázal hollywoodskej herečke hovorca spoločnosti Andreas Rinofner v narážke na fakt, že Fonda pricestovala do Viedne v lietadle poháňanom fosílnymi palivami.

Fonda sa nevyhla ani otázke, prečo do Rakúska pricestovala a pôjde do opery po boku 90-ročného stavebného magnáta. Priznala, že Lugner ponúkol, že jej „zaplatí dosť peňazí“ za účasť na jednom z vrcholov spoločenského kalendára v Rakúsku. Hviezda uviedla, že potrebuje peniaze na zaplatenie účtov, podporu svojich vnúčat a podporu projektov, ktoré považuje za dôležité. „Podporujem veľa ľudí,“ citoval ju portál Foxnews.com.

Jane Fonda na tlačovej konferencii, v pozadí...
Herečka Jane Fonda na tlačovej konferencii pred...
+2Jane Fonda na tlačovej konferencii, v pozadí...

Fonda len nedávno uviedla do distribúcie film 80 for Brady a podotkla, že v roku 2023 sa nechce venovať nakrúcaniu, ale výlučne aktivizmu. Herečka je zatiaľ poslednou hviezdou v zozname celebritných hostí, ktorých si v minulých rokoch pozval do viedenskej opery Richard Lugner. V minulosti to boli napríklad Ornella Muti, Pamela Anderson, Melanie Griffith, ale dokonca aj Kim Kardashian.

 Jane Fonda ako blondínka v roku 2018.
Herečka Jane Fonda prišla odovzdať cenu pre...
+3Herečka Jane Fonda si osobne prišla prevziať...

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #Viedeň #Jane Fonda #Richard Lugner #Opernball #fosílne palivá

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...