Fotil princeznú Dianu či Thatcherovú, pre princeznú Kate má však kritické slová? Čo prekáža fotografovi hviezd?

Na hlavu britskej princeznej Kate sa len málokedy znesie kritika, no fotograf John Swanell ju nešetril. Jeho slová sa týkajú...

17.02.2023 13:07
Princezná Kate z Walesu Foto: ,
Princezná Kate z Walesu prichádza na recepciu Anglickej ligy rugby vozíčkárov v Hampton Court Palace v Londýne.
debata

…nuž, (ne)prekvapivo práve fotografovania. Niežeby sa navážal do 41-ročnej princeznej pre jej maniere pri pózovaní. Konieckoncov, manželka princa Williama a budúca britská kráľovná manželka mu pred objektívom nestála. Dôvodom však je fakt, že samotná Kate sa podľa neho „hrá“ na fotografku.

Britain Platinum Jubilee Čítajte viac Želania pre 9-ročného oslávenca, princa Georgea! Čo zverejnila kráľovná a čo Charles?

Sedemdesiatšes­ťročnému Swanellovi, ktorého cituje portál Gala.de, prekáža fakt, že mladí a talentovaní fotografi nedostanú v rodine britského následníka trónu žiadne šance. „Všetka práca, ktorú som mal tú česť robiť s členmi kráľovskej rodiny, pomohla mojej kariére; v dnešnej dobe niekto ako ja jednoducho nedostane šancu,“ vyhlásil celebritný a „kráľovský“ fotograf pre Daily Mail.

Mike Tindall musel pri sledovaní programu...
Princ George počas nedeľňajších osláv...
+13Princ Louis objíma svoju mamu Kate, vojvodkyňu...

Swanellovi v minulosti pózovala napríklad princezná Diana so synmi, princom Williamom a princom Harrym. Zvečnil aj bývalú britskú premiérku Margaret Thatcherovú či jej následníka Tonyho Blaira. Princezná Kate však zvyčajne zhotovuje zábery rodiny len sama a nepustí k objektívu pri tvorbe oficiálnych záberov nikoho iného, posťažoval sa fotograf, ktorý tiež vyhlásil, že „nie je skvelá fotografka“.

zväčšiť Princezná Charlotte v roku 2020 počas pandémie.... Foto: The Duchess of Cambridge/Kensington Palace
Britain Royals Princezná Charlotte v roku 2020 počas pandémie. Záber zhotovila jej mama, princezná Kate.

Možno, aby Swanellove slová nezneli príliš tvrdo, zmierlivo doplnil, že chápe, že Kate chce fotiť sama svoje deti. „Je to jednoduchšie fotiť s deťmi, ak ich poznáte,“ konštatoval. Podľa viacerých odborníkov je však za fotografickou vášňou britskej princeznej aj iný, omnoho pragmatickejší dôvod. Svoje deti tak chráni pred dotieravými paparazzmi a bulvárom. Robí to prostredníctvom oficiálnych záberov, ale aj komunikácie na sociálnej sieti.

Swanellova kritika však naráža aj na fakt, že samotná Kate je podporovateľkou fotografickej spoločnosti a angažuje sa aj v podpore umenia a kultúrnych inštitúcií.

Princ Louis  na balkóne Buckinghamského paláca...
Kráľovná Alžbeta II., vojvodkyňa Kate, princ...
+10Princ Louis na zábere, ktorý vznikol v Norfolku...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #fotograf #princezná Kate

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...