Baldwinov western, pri ktorom zomrela kameramanka, začnú opäť nakrúcať. Dokončíme jej víziu, tvrdia producenti

Producenti westernového filmu Rust chcú na jar znovu začať natáčať po tom, čo prácu štábu na viac ako rok prerušil incident, pri ktorom herec v hlavnej úlohe Alec Baldwin zastrelil kameramanku.

26.02.2023 00:00
Alec Baldwin Foto: ,
Herec Alec Baldwin na archívnom zábere z roku 2019.
debata

Podľa stredajšieho oznámenia sa natáčanie presunie na západ amerického štátu Montana do lokality Yellowstone Film Ranch, napísal web Variety. Počíta sa aj s účasťou Baldwina, ktorý v Novom Mexiku čelí obžalobe z neúmyselného zabitia. Producent filmu Rust sa zároveň dohodol na pokute za porušenie pravidiel bezpečnosti práce pri nakrúcaní tohto westernového filmu. Spoločnosť RMP zaplatí úradom v štáte Nové Mexiko 100-tisíc dolárov. Podľa právnych zástupcov producenta dohoda uľahčí pokračovanie natáčania filmu.

Alec Baldwin Čítajte viac Alec Baldwin v oficiálnom vyjadrení uviedol, že je nevinný zo zabitia

Podľa Variety boli práce na filme asi v polovici, keď v októbri 2021 výstrel pri nakrúcaní zabil 42-ročnú kameramanku Halynu Hutchinsovú. Zbraň, ktorú držal Baldwin, mala obsahovať slepý náboj, namiesto toho sa však do nej nevedno ako dostala skutočná guľka. Tá tiež zranila režiséra Joela Souzu.

Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust" v...
+4Miesto nakrúcania westernu s názvom "Rust v...

Správa o plánovanom pokračovaní natáčania prišla už vlani na jeseň, keď sa rodina Hutchinsovej dohodla s producentmi na urovnaní občianskoprávneho sporu. Výsledkom okrem iného bolo, že vdovec po zastrelenej Matthew Hutchins sa stal výkonným producentom snímky. Nebolo však jasné, kde bude produkcia pokračovať.

Yellowstone Film Ranch je lokáciou pre natáčanie westernov, ktorá funguje od leta 2020, píše Variety. Zakladatelia priestoru v novom vyhlásení uviedli, že ich dojalo odhodlanie „celej produkcie filmu Rust dokončiť Halyninu víziu“. Režisér Souza im poďakoval za pozvanie na filmový ranč v Montane, ktorej krása je podľa neho neopísateľná. „Je mi cťou pracovať s takými skvelými partnermi s cieľom dotiahnuť to do konca v mene Halyny,“ dodal.

Lisa Marie Presley Čítajte viac Graceland bol svätostánok Elvisových fanúšikov! Čo sa s ním stane po smrti Lisy Marie Presleyovej?

Vyjadrenie prišlo necelý týždeň po tom, čo prokuratúra v Novom Mexiku zmiernila obžalobu proti Baldwinovi a Hannah Gutierrezovej-Reedovej, ktorá na produkciu westernu pripravovala zbrane. Obaja naďalej čelia obvineniam z neúmyselného zabitia, odpadla však snaha o sprísnenie trestov na základe relatívne nového štátneho zákona. Obom obžalovaným tak teraz hrozí maximálne 18 mesiacov väzenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alec Baldwin #nakrúcanie #pokračovanie #Rust

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...