Spomínate si na televízne hlásateľky? Pred objektívy vyrazili Burešová či Tomsová, ale nechýbal ani Hemala, je z neho 70-nik

Saskia Burešová a Marie Tomsová patrili v minulosti k najznámejším televíznym hlásateľkám v niekdajšom Československu.

09.03.2023 00:00
saskia burešová Foto:
Saskia Burešová, Marie Tomsová na krste knihy Marie Tomsovej s názvom Jiná už nebudu aneb Neděle Marie Tomsové.
debata

Obe dámy sa aktuálne stretli pred objektívmi, aby pokrstili knižnú novinku. Tá pochádza práve z pera jednej z nich, 70-ročnej Marie Tomsovej. V knihe Jiná už nebudu aneb Neděle Marie Tomsové sa sympatická hnedovláska vracia do obdobia svojej hlásateľskej kariéry a ponúka veselé spomienky nielen z práce, ale aj zo súkromného života.

 Petra Černocká, Alexandr Hemala, Marie Tomsová...
 Saskia Burešová, Marie Tomsová na krste knihy...
+1Marie Tomsová na krste svojej knihy s názvom...

Po jej boku sa do objektívom usmievala o čosi staršia, 76-ročná Saskie Burešová, ktorú, tradične, zdobil výrazný červený rúž. Práve ten patrí k jej imidžu celé desaťročia. Na televízne obrazovky sa rodáčka z Tornale dostala už v roku 1967, ako mladučká, 21-ročná študentka. Pritom skôr než po kariére moderátorky „poškuľovala“ do dráhe herečky. Keď však v šesťdesiatych rokoch prišla na konkurz do filmu Babička, neuspela. Ale nepovšimnutá nezostala. Výrazne pekné dievča okamžite padlo do oka režisérom a dostalo sa na televízne obrazovky.

Ale nešlo výlučne o dámsky večer. Vydanie knihy svojej kolegyne prišiel podporiť aj Alexandr Hemala, ktorý sa takisto roky prihováral divákom z televíznej hlásateľne. V jeseni sa stal sedemdesiatnikom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Saskia Burešová a Marie Tomsová

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...