Veľký deň malej Lilibet nechal princeznú Kate a Williama chladnými. Pozvánku mali, do USA kvôli Harryho dcérke neleteli

Dcéra vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu, Lilibet, bola pokrstená, pričom sa po prvýkrát oficiálne použil jej kráľovský titul "princezná".

09.03.2023 08:04
lilibet Foto:
Vianočný pozdrav z roku 2021 - princ Harry, vojvodkyňa Meghan, ich syn Archie a dcérka Lilibet.
debata (2)

Princeznú vo veku 21 mesiacov pokrstili minulý týždeň počas súkromného obradu v dome Harryho a Meghan v kalifornskom meste Montecito, informoval v stredu denník The Guardian.

meghan, harry Čítajte viac Je to tu! Dostali Harry a Meghan pozvánku na korunováciu Karola III.? Konečne jasná odpoveď

„Môžem potvrdiť, že princezná Lilibet Diana bola pokrstená v piatok 3. marca losangeleským arcibiskupom, reverendom Johnom Taylorom,“ uviedol hovorca páru. Oznámenie je prvým potvrdením, že princ Harry a jeho manželka Meghan majú v úmysle používať pre svojho syna Archieho a dcéru Lilibet kráľovské tituly princ a princezná. Pozvanie na krst dostali aj britský kráľ Karol III., kráľovná manželka Kamila, princ a princezná z Walesu, ale nezúčastnili sa na ňom, uvádza magazín People.

Na piatkovom obrade bolo 20 až 30 hostí vrátane Meghaninej matky Dorie Raglandovej, Lilibetinho krstného otca Tylera Perryho a nemenovanej krstnej matky. Obe deti sa po vlaňajšom nástupe ich starého otca na trón automaticky stali princom a princeznou podľa nariadenia britského kráľa Juraja V. z roku 1917.

Princ Harry odchádza z reštaurácie San Vicente...
Usmiata a spokojná Meghan Markle po romantickej...
+2Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle...

Tituly sa budú používať v oficiálnom prostredí, ale nie v každodennej konverzácii páru. Až do dnešného dňa však boli na webovej stránke kráľovskej rodiny uvádzaní ako pán Archie Mountbatten-Windsor a slečna Lilibet Mountbatten-Windsorová.

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan dostali" pred pár dňami pozvanie na májovú korunováciu kráľa Karola III., či sa na nej zúčastnia však stále nie je jasné. "Bezprostredné rozhodnutie, či sa vojvoda a vojvodkyňa (zo Sussexu) zúčastnia, v tomto okamihu nezverejníme,“ uviedol hovorca Harryho a Meghan pred pár dňami.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #princezná Kate

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....