Karol III. pasoval Briana Maya na rytiera. Pred obradom mu položil zásadnú otázku: Čo vaše kolená?

Britský kráľ Karol III. v Buckinghamskom paláci pasoval na rytiera gitaristu legendárnej kapely Queen Briana Maya.

16.03.2023 00:00
karol III. Foto: ,
Karol III. pasoval gitaristu Briana Maya na rytiera.
debata (4)

Na snímkach z obradu sedemdesiatpäťročný May kľačí pred kráľom, ktorý hudobníka pasuje na rytiera tradičným položením čepele meča na rameno. Kráľ Maya povýšil do šľachtického stavu za zásluhy o hudbu a charitu.

„Mám z toho radosť a úsmev od ucha k uchu, najmä preto, že to bol kráľ. Veľa to pre mňa znamená,“ uviedol May, ktorého cituje server Daily Mail. „Dúfam, že mi vydrží zdravie – momentálne sa zdá, že som celkom fit, čo je vždy dobré,“ dodal May ohľadom turné, ktoré kapela zvažuje na tento rok.

May si tak odo dneška môže hovoriť sir Brian. Dodal pritom, že sa ho iba o rok mladší kráľ pred ceremoniálom spýtal na zdravie kolien, aby sa uistil, či pri obrade zvládne kľačať, čo mu hudobník potvrdil.

Rockový gitarista, ktorý sa taktiež venuje astrofyzike, sa dlhodobo angažuje v ochrane zvierat. V roku 2005 ho vtedajšia panovníčka Alžbeta II. vyznamenala Rádom britského impéria (CBE). Tituly a vyznamenania britský panovník udeľuje dvakrát ročne: pri príležitosti svojich narodenín a na Nový rok. Tradícia pochádza zo stredoveku.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Brian May

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...