Harryho slová o Georgeovi a Charlotte sú plné emócií. Svoje plány však ako ich strýko neuskutočnil

Hoci momentálne sa zdá, že vzťahy dvoch bratov, Harryho a Williama sú na bode mrazu, nie je to tak dávno, kedy mali k sebe naozaj blízko.

16.03.2023 17:00
princ George Foto: ,
Princ George a princezná Charlotte počas Royal Carols: Together at Christmas.
debata

Princ Harry vo svojich memoároch Náhradník (Spare) opisuje aj okamihy, kedy sa stal strýkom. Keď sa v roku 2013 narodil princ George, prvorodený potomok Williama a Kate, Harry sa nesmierne tešil na rolu strýka.

„Bol som strýko. Willy a Kate mali prvé dieťa, Georgea a bol taký krásny. Nevedel som sa dočkať, kedy ho naučím o rugby, lietaní a "chodbovom“ krikete – a možno mu dám pár tipov, ako prežiť život v akváriu," napísal v knihe.

kate, william Čítajte viac Kate dostala od Karola III. výnimočný dar! Už sa ním chváli na verejnosti

Radosť a eufóriu, ktorú Harry cítil v novej úlohe strýka opísal v tom čase aj britským médiám. „Keď som ho videl (princa Georgea), plakal ako všetky bábätká, ale je úžasné privítať nového člena do rodiny. Dúfam, že môj brat vie, aké vysoké sumy si budem účtovať za opatrovanie,“ opísal so smiechom v tom čase.

Harry povedal reportérovi, že jeho úlohou strýka bude: „Uistiť sa, že George dostane dobré vzdelanie, ochrániť ho pred nebezpečenstvom a presvedčiť sa, že sa dobre baví. Ostatné chcel nechať na rodičov.“

Princ William a princezná Kate počas osláv Dňa...
Kráľ Karol III., jeho manželka  Camilla, princ...
+4Kráľ Karol III., jeho manželka  Camilla, princ...

Harry si v knihe spomenul aj na okamih, kedy sa narodila princezná Charlotte. V máji 2015 sa Harry stal po druhýkrát strýkom, keď sa narodila jeho neter, princezná Charlotte. V knihe Náhradník opisuje: „Cestoval som do Austrálie, aby som sa zúčastnil na vojenskom cvičení a keď som priletel, zistil som, že Willy a Kate už majú druhé dieťa, Charlotte. Bol som opäť strýko a mal som z toho veľkú radosť.“

V roku 2018, keď sa princeznej Kate a princovi Williamovi narodil syn Louis, sa z Harryho stal trojnásobný strýko. Vzhľadom na fakt, že spolu s manželkou Meghan a dvoma deťmi žije v Kalifornii, so svojimi synovcami a neterou trávi ako strýko minimum času.

Začiatkom marca sa v Kalifornii, v meste Montecito, uskutočnil krst dcéry vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu, Lilibet. William a Kate, hoci dostali pozvánku, do USA neleteli – viac tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...