Starká prežila Osvienčim a zabilo by ju, že som gej? Vnuk Omara Sharifa nemal ľahký život, slávny dedko vedel všetko

V žilách mu koluje egyptská krv po starom otcovi - jednom z najslávnejších hercov svojej generácie. Omar Sharif Jr. sa tiež vydal v stopách svojho predka, viac ako hercom je však aktivistom za práva LGBTI+ komunity.

23.03.2023 00:00
Omar Sharif Jr. Foto: ,
Herec Omar Sharif Jr. na podujatí Fashion Trust U.S. Awards v Los Angeles.
debata (7)

Tridsaťdeväťročný fešák, ktorý sa narodil v kanadskom Quebecu, sa pred pár dňami objavil na vyhlásení módnych cien Fashion Trust US Awards v Los Angeles. Omar Jr. prišiel podporiť dizajnérske talenty, ale tiež myšlienku organizátorov, ktorí sa snažia o inklúziu a podporu práv pre menšiny. Ani samotný vnuk legendárneho predstaviteľa z filmov Doktor Živago či Funny Girl sa netají svojou homosexuálnou orientáciou.

Demi Moore Čítajte viac Demi Moore si trúfla na poriadne sexy šaty, na túto dámu však nemá... Ťahá jej na 50, vystačila si s kryštálmi na nahom tele

Omar Sharif Jr. roky pôsobí ako aktivista za práva LGBTI+ komunity a už dávnejšie prezradil, že o jeho sexuálnej orientácii vedel aj jeho starý otec. V rozhovore, ktorý poskytol v roku 2015, si zaspomínal na to, že pre slávneho herca nebola vnukova sexuálna orientácia žiaden problém. „Ale bola problém pre moju mamu (pozn. redakcie Debbie Sharifovú – kanadskú Židovku, ktorú si vzal jeho otec Tarek Sharif), ktorá ma prosila, aby som to nepovedal starkej. Vraj by ju to zabilo. Odvetil som jej vtedy: ‚Prežila Osvienčim a zabilo by ju to, že mám rád mužov?‘,“ vyhlásil v staršom interview Omar Sharif Jr.

Herečka Lucy Hale na podujatí Fashion Trust...
Paris Jackson pózuje fotografom na podujatí.
+37Herečka Kate Beckinsale na podujatí Fashion...

Herec a aktivista verejne priznal svoju sexuálnu orientáciu v roku 2012, pričom bol pravdepodobne jednou z prvých známych osobností arabského sveta, ktorá tak urobila. Tesne po tom prišli vyhrážky smrťou, násilím a Sharif Jr. sa stal terčom kritiky aj nenávistných prejavov na internete.

zväčšiť Herec Omar Sharif Jr.  na podujatí Fashion... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Omar Sharif Jr. Herec Omar Sharif Jr. na podujatí Fashion Trust U.S. Awards v Los Angeles.

Napriek tomu vytrval vo svojich aktivitách, ktorých cieľom bolo okrem iného zmeniť postoj voči zástupcom LGBTI+ menšiny aj v Egypte, krajine, z ktorej pochádzali jeho rodičia aj starí rodičia z otcovej strany.

Milan Ondrík ako Mikuláš Černák Čítajte viac Trénuje vari na Hulka? Nie, z Milana Ondríka je Mikuláš Černák. Fúziky a poriadne svaly, toto je šokujúca premena

„Som syn, som brat, som kolega, som priateľ,“ povedal v jednom zo svojich vyjadrení. „Nie som číslo, ani štatistika. Nie som žiadna morálna ani etická debata."

zväčšiť Herec Lukas Gage (vľavo) a celebritný kaderník... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Fashion Trust U.S. Awards Herec Lukas Gage (vľavo) a celebritný kaderník Chris Appleton spoločne debutovali na červenom koberci ako pár.

Na galavečere Fashion Trust US Awards nebol Sharif Jr. jediným zástupcom LGBTI+ komunity. Medzi pozvanými hosťami sa objavili aj herec Lukas Gage a celebritný kaderník Chris Appleton, ktorí už niekoľko mesiacov tvoria pár. Akcia bola ich oficiálnym spoločenským debutom ako dvojice. Medzi hosťami sa potom objavilo množstvo hereckých hviezd – napríklad Demi Moore, Kate Beckinsale, Zoey Deutch či Alessandra Ambrosio. Viac foto v galérii.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #starí rodičia #Omar Sharif Jr.

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...