Kráľ Karol III. a Camilla majú budúci týždeň navštíviť Francúzsko, priebeh návštevy je ohrozený. Dôvod?

Protesty proti dôchodkovej reforme vo Francúzsku by mohli mať vplyv na plány nadchádzajúcej návštevy britského kráľa Karola III. v krajine počas budúceho týždňa. Podľa agentúry Reuters to pripustil zdroj z Buckinghamského paláca.

22.03.2023 12:16
Britain Royals Foto: ,
Princ Charles a vojvodkyňa Camilla.
debata (2)

„Pozorne situáciu sledujeme a dostávame odporúčania od FCDO (britský úrad pre zahraničné veci a medzinárodný rozvoj) a francúzskej strany,“ povedal nemenovaný zdroj. „Možno tam bude nejaký vplyv na logistiku,“ pripustil.

kate, william Čítajte viac Kate dostala od Karola III. výnimočný dar! Už sa ním chváli na verejnosti

Návšteva Karola III. vo Francúzsku, kam má pricestovať v nedeľu, má byť jeho prvou zahraničnou návštevou v úlohe britského panovníka. Z Francúzska má potom podľa doterajších plánov 29. marca odcestovať do Nemecka.

Karol III. pasoval Briana Maya na rytiera.
Karol III. pasoval gitaristu Briana Maya na...
+2Karol III. pasoval gitaristu Briana Maya na...

Na programe jeho návštevy Francúzska je napríklad pondelková štátna večera pre panovníka a kráľovnú manželku Camillu vo Versailles. Zrušenie návštevy v rozhovore s televíziou BFM TV požadovala poslankyňa Zelených Sandrine Rousseau, podľa ktorej by prioritou prezidenta Emmanuela Macrona teraz mala byť diskusia „so spoločnosťou, ktorá povstala“.

Francúzskom zmietajú protesty a štrajky s občasnými násilnými incidentmi kvôli dôchodkovej reforme zvyšujúcej okrem iného vek odchodu do dôchodku o dva roky na 64 rokov. Vláda reformu presadila v pondelok, keď v parlamente tesne ustála hlasovanie o vyslovení nedôvery.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľ Karol III.

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...