Oddych? Na ten nepomýšľa. Najdlhšie vládnuca panovníčka sa vráti na trón, bude to aj so sviečkami a tortou

Dánska kráľovná Margaréta II., ktorá je najdlhšie vládnucou panovníčkou v Európe, sa podľa očakávania vráti k väčšine svojich oficiálnych povinností v deň svojich 83. narodenín budúci mesiac.

24.03.2023 08:40
Dánska kráľovná Margaréta II. Foto: ,
Dánska kráľovná Margaréta II. prichádza na pohreb gréckeho kráľa Konštantína II.
debata

Podľa agentúry AP to oznámil kráľovský palác. Kráľovná, ktorá nastúpila na trón pred polstoročím, sa vo februári podrobila operácii chrbta.

„Margaréta II. bola operovaná 22. februára a rehabilitácia prebieha dobre. Budú ale úlohy, ktoré v budúcich mesiacoch nebude môcť vykonať podľa pôvodných plánov,“ uviedol v oficiálnom oznámení palác.

william Čítajte viac OBRAZOM: V Poľsku síce bez Kate, ale zábery princa Williama s ukrajinskými deťmi chytia za srdce

Niektoré z oficiálnych povinností tak pravdepodobne prevezmú ďalší členovia kráľovskej rodiny, predovšetkým kráľovnín najstarší syn a následník trónu, korunný princ Frederik s manželkou Mary.

Na svoje narodeniny 16. apríla chce Margaréta II. pozdraviť občanov z balkóna paláca Amalienborg v centre Kodane. Stať by sa tak malo prvýkrát po piatich rokoch; v rokoch 2019 a 2022 strávila kráľovná narodeninový deň v paláci v druhom najväčšom dánskom meste Aarhuse a v rokoch 2020 a 2021 oslavovala v súkromí kvôli obmedzeniam súvisiacim s epidémiou choroby covid-19.

princezná Kate, princ William Čítajte viac Prichádza, pani veliteľka! Princezná Kate s Williamom žúrovali s armádou. Pivo v ruke a tie úsmevy, sú ako pubertiaci

Margaréta II. bola vyhlásená kráľovnou v januári 1972 po smrti svojho otca Frederika IX. Jej rola je prevažne ceremoniálna.

Princ William v centre pre utečencov vo Varšave.
Princ William v centre pre utečencov vo Varšave.
+2Princ William v centre pre utečencov vo Varšave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #operácia #Dánsko #Kráľovná #kráľovná Margaréta II.

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...