Neprosím o súkromie, prosím o rešpekt pre môjho muža a jeho chorobu. Manželka Bruca Willisa prehovorila, z jej slov ide bolesť i nádej

Už niekoľko mesiacov je známa diagnóza, ktorou trpí jeden z kedysi najslávnejších hollywoodskych akčných hercov Bruce Willis.

27.03.2023 08:00
Bruce Willis Foto: ,
Herec Bruce Willis na archívnom zábere z roku 2019.
debata

Hoci hrdina hitov ako Smrtonosná pasca či Hudson Hawk iba nedávno oslávil narodeniny v kruhu rodiny a spoločné zábery s rodinou či manželkou Emmou Hemingovou a ex-manželkou Demi Mooreovou pôsobili priam idylicky, jeho zdravotný stav taký nie je.

Bruce Willis Čítajte viac Bruce Willis oslávil 68 rokov, ale... Narodeniny sa začali plačom

Hercovi diagnostikovali frontotemporálnu demenciu, ktorá zvyčajne ovplyvňuje osobnosť, správanie, jazyk a pohyb a človeku, ktorý ňou trpí, dáva zhruba 7 až 13 rokov času dožitia. „Aj keď je to bolestivé, je úľava mať konečne v rukách jasnú diagnózu. Frontotemporálna demencia je krutá choroba, o ktorej mnoho z náš počulo, a môže postihnúť každého. Neexistuje na ňu dnes žiadny liek. To je realita, ktorá sa v nasledujúcich rokoch, ako dúfame, zmení,“ uviedla v polovici februára vo vyhlásení rodina Bruca Willisa.

Po ňom však prišli aj ďalšie slová jeho manželky Emmy Hemingovej, ktoré 44-ročná modelka a herečka vyslovila počas live diskusie na Instagrame s lekárkou Teepou Snowovou, ktorá je svetovou odborníčkou na demenciu. „Je to veľmi osamelý pocit, keď vám lekári povedia niečo také,“ povedala modelka otvorene adresujúc potvrdenie manželovej diagnózy.

Demi Moore Čítajte viac Demi Moore si trúfla na poriadne sexy šaty, na túto dámu však nemá... Ťahá jej na 50, vystačila si s kryštálmi na nahom tele

„Bolo pre nás požehnaním, že sme mohli vystúpiť na verejnosť a ako rodina vysvetliť, čo sa deje. Pretože máme komunitu a tá komunita je krásna,“ dodala Emma Heming, ktorá sa už niekoľko mesiacov vraj pravidelne stretáva s rodinami, ktoré bojujú s rovnakým problémom a žijú a fungujú s človekom, ktorý trpí podobne ako Bruce Willis.

Heming uviedla, že od zverejnenia diagnózy sa rodina dočkala nádherných prejavov lásky a súcitu, za ktoré sú všetci veľmi vďační. Zároveň však dodala, že prosí najmä bulvárne médiá, aby jej mužovi dali pokoj. „Nežiadam o súkromie, žiadam len o rešpekt k manželovi a jeho chorobe,“ povedala vážne.

Bruce Willis Čítajte viac Bruce Willis trpí demenciou. Zrejme mu zostáva len pár rokov života

Willis oslávil 19. marca svoje 68. narodeniny a v tomto momente pri ňom bola Emma Heming, ale aj exmanželka Demi Moore a tiež všetky jeho deti – teda tri dospelé dcéry, ktoré má zo vzťahu s Mooreovou, ale tiež desaťročná Mabel a osemročná Evelyn, ktoré mu porodila práve Emma Heming.

Bruce Willis a Demi Moore.
Bruce Willis a Demi Moore.
+3 Brooke Burns a Bruce Willis.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #Bruce Willis #demencia #Emma Heming #prosba

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...