Bojuje na súde s bulvárom, ale prišiel s ďalším obvinením kráľovskej rodiny. Aj toto je ich vina, Harry?

Princ Harry sa v utorok počas svedeckej výpovede na súde v Londýne opäť vyjadril na adresu kráľovskej rodiny takým spôsobom, ktorý veľmi jej členov nepoteší.

30.03.2023 07:14
Princ Harry Foto: ,
Princ Harry odchádza zo súdu v Londýne v utorok 28. marca.
debata

Princ Harry tvrdí, že kráľovská rodina pred ním zatajovala informácie o nelegálnom odpočúvaní, pretože nechcela, aby podal žalobu. Napísalo to s odvolaním sa na jeho výpoveď tlačová agentúra AP aj webové stránky staníc BBC a Sky News.

Princ Harry to uviedol v utorok počas svedeckej výpovede na predbežnom pojednávaní súdu, ktorý rieši jeho spor s vydavateľstvom Associated Newspapers súvisiaci s podozreniami z nezákonného získavania informácií. Vydavateľstvo Associated Newspapers, ktoré vydáva bulvárny denník Daily Mail, obvinili z nezákonného získavania informácií skupina známych osobností.

harry Čítajte viac Harry sa chcel v Londýne stretnúť s otcom, z paláca prišla stručná odpoveď

Okrem princa Harryho vydavateľstvo zažaloval aj spevák Elton John s manželom Davidom Furnishom a herečky Sadie Frost a Liz Hurley. K žalobe sa pripojila aj matka Stephena Lawrenca, ktorý bol zavraždený pri rasistickom útoku v roku 1993.

Britský princ Harry v pondelok prišiel na...
Princ Harry odchádza zo súdu na zábere z...
+8Spevák Elton John odchádza zo súdu v Londýne,...

Princ Harry vo svojej utorkovej výpovedi uviedol, že kráľovská rodina, ktorú označoval slovom inštitúcia, pred ním istý čas zatajovala informácie o možnosti podniknúť v súvislosti s nelegálnym odpočúvaním príslušné právne kroky. To, že tak môže urobiť, zistil až v roku 2018.

V obvinení podanom vlani Harry tvrdí, že toto vydavateľstvo, ktoré vlastní aj denník Daily Mail a nedeľník The Mail on Sunday, si najímalo súkromných detektívov, ktorí do domov či áut známych osobností nainštalovali odpočúvacie zariadenia, aby si mohli nahrávať ich telefonické rozhovory.

harry Čítajte viac Princ Harry sa objavil v Londýne. Nie, smútok za rodinou ho do Británie nepriviedol. Tu je dôvod jeho návštevy

Associated Newspapers však tieto obvinenia odmieta a usiluje sa dosiahnuť to, aby súd celú žalobu hneď na začiatku zamietol pre údajnú premlčanosť. Niekoľkodňové predbežné pojednávanie má rozhodnúť o tom, či bude prípad pokračovať hlavným pojednávaním.

Agentúra AFP upozorňuje, že spomínaný škandál odštartoval už v roku 2006, keď sa novinári denníka News of the World nabúrali do telefónov a hlasových schránok členov britskej kráľovskej rodiny, celebrít a obetí vrážd.

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #odpočúvanie #princ Harry #žaloba

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...