Španielska herečka si v 68 rokoch nechala porodiť dieťa. Kritika šľahá z každej strany, tak vyzerá peklo, tvrdí ministerka

Verejnú mienku v Španielsku rozbúrila televízna herečka a celebrita Ana Obregón, ktorá si vo veku 68 rokov vďaka službám náhradnej matky v USA zaobstarala dieťa.

01.04.2023 12:30
Ana Obregón Foto:
Herečka Ana Obregón na zábere z februára 2023 v Madride.
debata (1)

Hviezda sitkomov, ktorej jediný syn zomrel v roku 2020 na rakovinu, predstavila nový prírastok do rodiny na Instagrame. Náhradné materstvo je v Španielsku zakázané, za rozhodnutie Obregónovú kritizovali aj niektorí členovia vlády, uvádza server BBC.

Herečka Sarah Jessica Parker prišla na premiéru...
Televízna a internetová celebrita Kim...
+9Herečka Rebel Wilson na akcii Academy Museum...

„Do mojej temnoty zasvietil lúč svetla. Už nikdy nebudem sama. Znova žijem,“ napísala herečka v komentári k príspevku, kde sa objavila titulná strana bulvárneho magazínu Hola!. Na tej je Obregón vyfotená s novorodencom v náručí.

Rebel Wilson Čítajte viac Rebel Wilson je mamou, dieťa jej vynosili. Viete, ktoré celebrity využili náhradné matky?

Rozhodnutie využiť služby náhradnej matky, ktorá dieťa vynosí, kritizovala napríklad ministerka školstva Pilar Alegría, podľa ktorej fotografia herečky s novonarodenou dcérou evokuje Dantovu predstavu pekla. „Tu nejde o náhradné materstvo, ale o prenájom maternice, čo je, ako vieme, v Španielsku nezákonné,“ uviedla.

Jej kolegyňa a ministerka pre rovnaké príležitosti Irene Montero označila náhradné materstvo za „formu násilia voči ženám“. Upozornila, že ide podľa nej o diskriminačnú praktiku, pretože odnosiť cudzie dieťa za peniaze sa často rozhodnú ženy z chudobnejších pomerov, ktoré financie nutne potrebujú.

Olivia Wilde Čítajte viac Vyzerám ako matka, čo nechala deti v rozpálenom aute?! Pravda je takáto, hovorí Olivia Wilde

V Španielsku náhradné materstvo zákon zakazuje, tento spôsob narodenia potomka možno ale využiť v zahraničí. Po návrate úrady umožňujú rodičom takto narodené dieťa adoptovať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #kritika #náhradná matka #materstvo #Ana Obregon

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...