Niečo také Británia nezažila už 70 rokov. Korunovácia Karola III. bude výnimočná aj vďaka...

Korunovácie Karola III. sa zúčastní viac ako 6000 britských vojakov. Bude to najväčšie slávnostné nasadenie britských vojenských síl za posledných sedem desaťročí, uviedla britská vláda.

16.04.2023 14:00
Britain Royals Funeral Foto: ,
Kráľ Karol III.
debata (1)

Ministerstvo obrany oznámilo, že tisíce vojakov, námorníkov a letcov odprevadí 6. mája kráľa a kráľovnú Camillu na ich ceste na obrad a späť medzi Buckhinghamským palácom a Westminsterským opátstvom. Z britských vojnových lodí a armádnych základní po celej krajine zaznejú salvy a neskôr nad palácom preletia vojenské lietadlá, od spitfirov z druhej svetovej vojny po moderné stíhačky. Ceremónia, ktorá je prvá od korunovácie Alžbety II. v roku 1953, sa zúčastňujú aj stovky vojakov z 35 krajín Commonwealthu.

karol III. Čítajte viac Kráľ je pedofil, vykrikoval mladík a hádzal do Karola III. a Camilly vajcia. Nič neľutujem, tvrdil na súde

Minister obrany Ben Wallace uviedol, že to bude veľkolepá a vhodná pocta monarchovi. Panovník je tiež vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Na korunováciu boli pozvaní predstavitelia krajín z celého sveta spolu s vysoko postavenými členmi britskej kráľovskej rodiny, vrátane následníka trónu princa Williama a jeho rodiny. Kráľov mladší syn, princ Harry, ktorý sa v roku 2020 vzdal svojej úlohy v kráľovskej rodine, príde na korunováciu bez manželky a detí.

Banket  s britským panovníkom Karolom III. a...
Niekdajšia nemecká kancelárka Angela Merkelová...
+7Niekdajšia nemecká kancelárka Angela Merkelová...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Karol III. #korunovácia Karola III.

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...