Karolovi III. zahrá po korunovácii aj kapela Take That. Kto ďalší?

Korunovácia britského kráľa Karola III. sa uskutoční 6. mája vo Westminsterskom opátstve.

19.04.2023 00:00
karol, kamila Foto: ,
Na snímke, ktorú vydal Buckinghamský palác v utorok 4. apríla 2023, britský kráľ Karol III. a kráľovná manželka Kamila pózujú v Modrom salóne Buckinghamského paláca v Londýne.
debata (2)

V nedeľu 7. mája sa na hrade Windsor uskutoční korunovačný koncert, na ktorom sa predstavia spevácke zbory, skupina Take That, speváčka Katy Perry či spevák Lionel Richie. Viaceré miesta v krajine budú zvýraznené svetelnými efektami a ľudia majú možnosť schádzať sa v rámci svojich komunít.

karol, pozvánka Čítajte viac Vtáky, hmyz, ruže... Takto vyzerajú pozvánky na korunováciu Karola III. Čo sa na nich objavilo, prekvapilo celý svet

Korunováciu bude vysielať televízia a bude dostupná aj na internetových platformách vrátane webovej stránky Sky News či YouTube. Obyvatelia Británie ju budú môcť sledovať aj na viac než 50 veľkoplošných obrazovkách v rôznych mestách krajiny. Pondelok (8. máj) po korunovačnom víkende bude štátny sviatok. Úrady ľudí vyzývajú, aby počas tohto dňa organizovali svoje vlastné oslavy v rámci miestnych komunít, píše Sky News.

Banket  s britským panovníkom Karolom III. a...
Niekdajšia nemecká kancelárka Angela Merkelová...
+7Niekdajšia nemecká kancelárka Angela Merkelová...

Účasť potvrdil aj Karolov mladší syn princ Harry, jeho manželka Meghan však zostane aj s deťmi v Kalifornii, píše Sky News. Tento pár sa v roku 2020 vzdal oficiálnych povinností v rámci kráľovskej rodiny a presťahoval sa do Kalifornie.

Korunovácia Alžbety II. v roku 1953 bola ako prvá vysielaná v televízii a sledovalo ju viac než 20 miliónov televíznych divákov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Take That #kráľ Karol III. #korunovácia Karola III.

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...