Tento recept osobne vybrali kráľ Karol III. a Camilla. Koláč sa bude podávať na komunitných obedoch po celej Británii

Ako oznámil Buckinghamský palác, panovník a jeho manželka Camilla vybrali recept na slaný koláč, ktorý sa bude podávať na korunovačných oslavách na začiatku budúceho mesiaca.

24.04.2023 00:00
Britain Royals Foto: ,
Panovník a jeho manželka Camilla.
debata

Pokrm so špenátom, fazuľami a estragónom je čiastočne odvodený z receptu na korunovačné kura, ktoré bolo s využitím karí a majonézy vymyslené pri príležitosti korunovácie Karolovej matky, kráľovnej Alžbety II. v roku 1953 a varí sa dodnes.

Slaný koláč, ktorý vybrali osobne Karol a Camilla, bude 6. mája podávaný na stovkách komunitných obedov plánovaných po celej Británii.

Buckinghamský palác pomaly zverejňuje podrobnosti o korunovácii, ktorá má byť svojím rozsahom menšia ako tá alžbetínska, čo čiastočne odráža modernú dobu a krízu rastúcich životných nákladov. Karol III. bude korunovaný v londýnskom Westminsterskom opátstve pri slávnostnom obrade, ktorého tradície siahajú tisíc rokov späť, za účasti zahraničných predstaviteľov a hodnostárov – viac tu.

Banket  s britským panovníkom Karolom III. a...
Niekdajšia nemecká kancelárka Angela Merkelová...
+7Niekdajšia nemecká kancelárka Angela Merkelová...

Korunovácie Karola III. sa zúčastní viac ako 6000 britských vojakov. Bude to najväčšie slávnostné nasadenie britských vojenských síl za posledných sedem desaťročí, uviedla britská vláda. Na korunováciu boli pozvaní predstavitelia krajín z celého sveta spolu s vysoko postavenými členmi britskej kráľovskej rodiny, vrátane následníka trónu princa Williama a jeho rodiny. Kráľov mladší syn, princ Harry, ktorý sa v roku 2020 vzdal svojej úlohy v kráľovskej rodine, príde na korunováciu bez manželky a detí.

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľ Karol III. #korunovácia Karola III.

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...