Zúri súťaž o lepšie foto princeznej Charlotte! Kate síce dala šancu profesionálnej fotografke, ale... Pozrite si výsledok

Niečo také tu ešte nebolo. William a Kate zverejnili ďalší narodeninový záber princeznej Charlotte, tentoraz stále pred objektívom profesionálky.

03.05.2023 09:00
debata

Princezná Charlotte oslávila 2. mája 8 rokov. Princ a princezná z Walesu pri tejto príležitosti zverejnili jej nový záber v pondelok večer aj so želaním. O záber sa postarala princezná Kate. Následne však prišlo prekvapenie.

zväčšiť Princezná  Charlotte oslavuje 8 rokov, o záber... Foto: The Princess of Wales
charlotte Princezná Charlotte oslavuje 8 rokov, o záber sa postarala jej mama, princezná Kate.

V utorok večer sa na Instagrame princa a princeznej z Walesu objavil nový záber oslávenkyne, ktorým sa Charlotte poďakovala za tisíce narodeninových blahoželaní. Na novej fotografii sa hnedovlasé dievčatko usmieva do objektívu na rozkvitnutej lúke a objíma psa menom Orla. S ním sa už Charlotte fotila aj minulý rok pri príležitosti 7. narodenín. Prekvapením však je, že o nový záber sa nepostarala princezná Kate, ale fotografka Millie Pilkington, ktorej Kate a William v roku 2011 zverili fotografovanie ich svadobnej hostiny.

Práve tá pod zverejnený záber napísala poďakovanie: „Som poctená, že som bola požiadaná, aby som urobila tvoj portrét Charlotte. A ešte viac, že ho zdieľali tvoji rodičia.“ Bola to Millie Pilkington, kto sa postaral aj o narodeninový záber princa Louisa, ktorý pred pár dňami oslávil 5 rokov – viac tu.

Narodeniny Louisa aj Charlotte tak „prepísali“ tradíciu fotografií oslávencov, ktorých fotografovala princezná Kate. Prečo sa William a jeho manželka rozhodli „prelomiť“ tradíciu s fotografiami zatiaľ neobjasnili. Pred istým časom, v októbri 2022, odznela z úst známeho britského fotografa Johna Swannella (75) istá výčitka práve smerom k fotografovaniu oficiálnych záberov princeznou Kate.

Swannellovi sa nepáčilo, že princezná Kate nedáva šancu mladým fotografom, ktorí by si mohli urobiť meno práve na fotografiách členov rodiny. „Všetka práca, ktorú som mal tú česť robiť s členmi kráľovskej rodiny, pomohla mojej kariére. V dnešnej dobe niekto ako ja jednoducho nedostane šancu,“ vyjadril sa pre Daily Mail a dodal: "Takéto šance by sa mali dať mladým anglickým fotografom.“ Pred jeho objektívom stála v minulosti aj princezná Diana so svojimi synmi, bolo to v roku 1994. Ale na konte má aj zábery ďalších členov kráľovskej rodiny vrátane Alžbety II. Pred jeho objektívom pózovali slávne celebrity aj politici, napríklad Margaret Thatcher či Tony Blair.

Kate a William tak dali príležitosť profesionálnej fotografke, ale princezná z Walesu, nadšená fotografka, predsa len neodolala a pochválila sa aj vlastným záberom oslávenkyne. Fotografia však nápadne pripomína záber, o ktorý sa postarala pred rokom princezná z Walesu, aj ona zachytila dcéru s ich rodinným psom (foto dole). Dve fotografie si tak priam pýtajú porovnávanie, „súťažiť“ môžu aj v počte lajkov na Instagrame. Ktorý záber sa viac páči vám? Hlasujte!

zväčšiť Princezná Charlotte na zábere spred roka, keď... Foto: SITA/AP, Duchess of Cambridge
Britain Royals Princezná Charlotte na zábere spred roka, keď oslavovala 7 rokov. O foto sa postarala princezná z Walesu, Kate.
Princezná Kate si pozerá výtlačky novín, ktoré...
Princ William a princezná Kate sa zhovárali s...
+4Princ William a princezná Kate sa zhovárali s...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Charlotte

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...