Oficiálny záber kráľa a kráľovnej opäť nadchol fanúšikov Kate: Princezná ukázala, čo svet nevidel... na spoločnej fotke prekvapila jedna tvár

Po korunovačnom víkende, ktorým žila Veľká Británia, ale aj veľká časť sveta sa oslavy korunovácie pomaly blížia ku koncu. Zavŕšilo ich však kvarteto oficiálnych záberov, ktoré zverejnil v pondelok podvečer Buckinghamský palác.

09.05.2023 06:50
Karol III, Kráľovná Camilla, oficiálny portrét Foto: ,
Britský kráľ Karol III. a kráľovná Camilla na oficiálnom portréte.
debata (12)

Zavŕšilo ich však kvarteto oficiálnych záberov, ktoré zverejnil v pondelok podvečer Buckinghamský palác. Ich autorom je Hugo Burnand, renomovaný britský fotograf, ktorý roky úzko spolupracuje s kráľom Charlesom a kráľovnou Camillou. Zábery priniesli niekoľko detailov, ktoré nemohli vidieť ani diváci pri obrazovkách či čitatelia – počas sobotňajšej korunovácie.

Princezná Kate z Walesu Čítajte viac Nádherná princezná Kate ozdobila korunováciu: Šaty skoro ako svadobné, odkaz do neba Alžbete II. a tento detail... poriadne prekvapil

Prvý oficiálny portrét kráľa Karola III. ako panovníka sa nesie v pompéznom a veľmi tradičnom duchu podobných obrazov a fotografií. Karol III. je usadený na jednej z páru trónnych stoličiek, ktoré boli vyrobené ešte v roku 1902 a reštaurované pred tohtoročnou korunováciou. Britský monarcha si pred objektív sadol s panovníckou guľou a žezlom s krížom. Na hlave má korunu Imperial State.

Britský kráľ Karol III. a kráľovná Camilla na...
Kráľovná Camilla na prvom oficiálnom portréte,...
+2Prvý oficiálny portrét kráľa Karola III. ktorý...

Súčasťou série oficiálnych záberov je aj spoločný záber kráľa Karola III. a jeho manželky, kráľovnej Camilly, ale tiež sólo fotografia kráľovnej, ktorú fotograf zachytil v priestoroch Zeleného salónu v Bcukinghamskom paláci. Camilla má na hlave korunu po kráľovnej Márii a kráľovské rúcho.

zväčšiť Princezná Kate z Walesu v kreácii Alexander... Foto: SITA/AP, Hugo Burnand
Britain Coronation Princezná Kate z Walesu v kreácii Alexander McQueen.

Azda ešte väčšiu pozornosť však potom vyvolala hromadná fotografia, ktorá zachytili na jednom zábere všetkých aktívnych členov kráľovskej rodiny. Záber tentoraz už v plnej kráse zachytáva róbu princeznej Kate z dielne značky Alexander McQueen, v ktorej sa zúčastnila na sobotňajšej korunovácii. Zároveň pozornosť púta zloženie zástupcov na fotografii.

Kráľ Karol III. odchádza z Westminister Abbey.
Kráľ Karol III. a kráľovná Camilla zdravia...

Kráľ Karol III. a kráľovná Camilla (v strede) sú zachytení na oficiálnom portréte s aktívnymi členmi kráľovskej rodiny – medzi ktorými nechýba princ Edward, vojvoda z Kentu, Birgitte, vojvodkyňa t Gloucesteru a jej manžel princ Richard, vojvoda z Gloucesteru.

Zostavu doplnila princezná Anne a jej manžel – viceadmirál Sir Tim Laurence, samozrejme princ William, princ z Walesu a Kate, princezná z Walesu a tiež Sophie, vojvodkyňa z Edinburghu s manželom princom Edwardom, vojvodom z Edinburghu. Prekvapením je pre mnohých prítomnosť 86-ročnej princeznej Alexandry, Lady Ogilvy, ktorá bola blízkou priateľkou zosnulej kráľovnej Alžbety II. Pre laikov, ktorí nepoznajú dobre zákulisie britskej monarchie, však bude prekvapením aj prítomnosť vojvodu z Kentu či vojvodu a vojvodkyne z Gloucesteru. Mediálne totiž nie sú až tak známi.

zväčšiť Kráľ Karol III. a kráľovná Camilla (v strede)... Foto: SITA/AP, Hugo Burnand
Kráľ Karol III. a kráľovná Camilla Kráľ Karol III. a kráľovná Camilla (v strede) zachytení na oficiálnom portréte s aktívnymi členmi kráľovskej rodiny - zľava: princ Edward, vojvoda z Kentu, Birgitte, vojvodkyňa t Gloucesteru, princ Richard, vojvoda z Gloucesteru, viceadmirál Sir Tim Laurence, princezná Anne, princ William, princ z Walesu, Kate, princezná z Walesu, Sophie, vojvodkyňa z Edinburghu, princezná Alexandra, Lady Ogilvy a princ Edward, vojvoda z Edinburghu.

Na zábere chýba Karolov brat, princ Andrew, ale aj jeho mladší syn, princ Harry či jeho manželka Meghan. Je to však pochopiteľné vzhľadom na fakt, že manželská dvojica sa vzdala kráľovských povinností a princ Andrew urobil to isté vzhľadom na škandály, ktoré nedokázal dostatočne vysvetliť a ktoré sa týkali jeho stretávania s obžalovaným miliardárom Jeffreym Epsteinom.

Britain Coronation Čítajte viac Odvezte ma na letisko, prosím! Princ Harry po korunovácii nasadil úsmev od ucha k uchu a odfrčal za synom

Všetky štyri snímky urobil Hugo Burnand, renomovaný britský fotograf, ktorý roky úzko spolupracuje s kráľom Charlesom a kráľovnou Camillou. Začal fotiť ako 27-ročný a viac ako 20 rokov pracoval pre magazín Tatler. Pred jeho objektívom pózovalo množstvo slávnych osobností.

Video

VIDEO: S royalistom Jakubom Abrahám sme hovorili o detailoch aktu korunovácie kráľa Karola III., o tom, čo môže monarchia naučiť Slovákov a prečo ich tak fascinuje. Zhovárali sme sa ale tiež o tom, či Karola III. v deň korunovácie zatieni niektorý z členov kráľovskej rodiny a aký signál vysiela neprítomnosť Meghan Markleovej na celom procese. Viac už v rozhovore a videu vyššie.

Video

VIDEO: Korunovanie kráľa Karola III.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander McQueen #oficiálny portrét #princezná Kate #kráľ Karol III. #kráľovná Camilla

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...