Dolph Lundgren priznal boj s rakovinou. Od lekárov si vypočul krutý ortieľ o tom, koľko mu zostáva času

Švédska akčná hviezda Dolph Lundgren (65) bojuje od roku 2015 s rakovinou.

11.05.2023 11:36
Dolph Lundgren Foto:
Švédsky herec Dolph Lundgren na snímke z roku 2018.
debata (4)

Herec sa so svojím trápením zdôveril fanúšikom počas rozhovoru pre youtube kanál „In Depth With Graham Bensinger“.

Ako prezradil, v roku 2015 mu lekári prvýkrát diagnostikovali nádor na obličke, ktorý sa dal liečiť chirurgicky. „Nádor odstránili v Los Angeles. Urobili biopsiu a bola to rakovina,“ opísal herec. Choroba, o ktorej si po liečbe myslel, že ju porazil, sa o slovo prihlásila opäť v roku 2020.

zväčšiť Švédsky herec Dolph Lundgren  a jeho snúbenica... Foto: Profimedia
Dolph Lundgren Švédsky herec Dolph Lundgren a jeho snúbenica Emma Krokdal na aktuálnej snímke.

„Bola to hrozná rana. Sú to veľmi vážne veci,“ dodal. Vtedy mu lekári mali povedať kruté vety – rakovina je v terminálnom štádiu a zostávajú mu len dva až tri roky života. „Ale na ich hlase som poznal, že to bude menej. Pomyslel som si: ‚Tak, to by bolo‘.“ Jeho snúbenica Emma Krokdal (26) prezradila, že lekári už objavili metastázy v pľúcach, v žalúdku, na chrbtici aj na obličkách a jej partner sa pomaly zmieril s tým, že pravdepodobne čoskoro zomrie.

Švédsky herec Dolph Lundgren v roku 2010.
Švédsky herec Dolph Lundgren v roku 2017.
+6Švédsky herec Dolph Lundgren  na snímke z roku...

Ale napokon zabojoval. Lundgren vyhľadal nových odborníkov, vypočul si „druhý názor“ a začal inú liečbu, vďaka ktorej sa nádory zmenšili. Podľa slávneho Švéda sa v priebehu troch mesiacov jeho nádory zmenšili o dvadsať až tridsať percent. Jeho súčasná prognóza je taká, že čoskoro, keď sa odstránia postupne zmenšené nádory, rast nádorov sa zastaví. V rozhovore Lundgren takisto priznal, že v minulosti užíval steroidy, o ktorých sa tvrdí, že môžu spôsobovať rakovinu.

zväčšiť Dolph Lundgren a jeho snúbenica Emma (vľavo) a... Foto: Profimedia
doplh Dolph Lundgren a jeho snúbenica Emma (vľavo) a jeho dcéry Ida a Greta.

Lundgrena poznajú filmoví diváci zo snímok Červený škorpión, Rocky IV., Univerzálny vojak. V poslednej dobe sa objavil na potešenie fanúšikov akčného žánru v sérii The Expendables, kde sa vo veľkom štýle zišiel s ďalšími známymi hviezdami akčných filmov ako sú Sylvester Stallone, Bruce Willis, Jason Statham, Jean-Claude Van Damme a ďalší. Vo filmoch väčšinou dostáva úlohy, v ktorých môže uplatniť bojové umenie.

zväčšiť Švédsky herec Dolph Lundgren a jeho exmanželka... Foto: SHUTTERSTOCK
Sylvester Stallone Švédsky herec Dolph Lundgren a jeho exmanželka Anette Qviberg.

Lundgren je od roku 2020 zasnúbený s trénerkou Emmou Krokdal. V rokoch 1994 až 2011 bol slávny švédsky rodák ženatý s Anette Qvibergovou, s ktorou má dve dcéry – Idu (27) a Gretu (21).

Rodák zo Štokholmu študoval vo Švédsku prírodné vedy a už počas štúdia sa venoval karate, v ktorom je držiteľom čierneho pásu a ako kapitán tiež viedol národný tím. Študoval aj v USA a v Austrálii a má aj akademické skúšky z fyziky, chémie a matematiky. Dohovorí sa anglicky, nemecky aj japonsky – viac o jeho živote čítajte tu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #Dolph Lundgren

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...