Naposledy ešte medzi nimi stála Alžbeta II., teraz sú len traja! Nový oficiálny záber Karola III. ako pre učebnice dejepisu

Už počas uplynulého týždňa zverejnil Buckinghamský palác oficiálne zábery kráľa a kráľovnej po korunovácii.

13.05.2023 09:31
karol III. Foto:
Nový oficiálny záber zverejnený Buckinghamským palácom: Kráľ Karol III. na zábere pózuje spolu so svojimi dedičmi - princom Williamom (40) a princom Georgeom (9).
debata (5)

Celkovo boli zverejnené štyri zábery. Ich autorom je Hugo Burnand, renomovaný britský fotograf, ktorý roky úzko spolupracuje s kráľom Karolom III. a kráľovnou Camillou.

Karol III, Kráľovná Camilla, oficiálny portrét Čítajte viac Oficiálny záber kráľa a kráľovnej opäť nadchol fanúšikov Kate: Princezná ukázala, čo svet nevidel... na spoločnej fotke prekvapila jedna tvár

Ale štyri zábery neboli konečným číslom, kráľovská rodina ich má viac. Ďalšie dva zo série oficiálnych fotografií zverejnil Buckinghamský palác v piatok. A jeden záber hovorí jasnou rečou: Budúcnosť je potvrdená! Kráľ Karol III. na zábere pózuje spolu so svojimi dedičmi – princom Williamom (40) a princom Georgeom (9). Záber ako stvorený pre učebnice dejepisu, aj takto o ňom píšu britské médiá.

Snímka z trónnej sály Buckinghamského paláca zobrazuje kráľa sediaceho v strede na jednom z páru trónnych kresiel z roku 1902, ktoré boli vyrobené na korunováciu kráľa Eduarda VII. pre budúceho kráľa Juraja V. a kráľovnú Máriu. Tieto kreslá boli použité aj pri korunovácii Karolovho starého otca, kráľa Juraja VI., v roku 1937.

zväčšiť Alžbeta II. sa odfotila s troma následníkmi... Foto: SITA/AP, Ranald Mackechnie
princ William Alžbeta II. sa odfotila s troma následníkmi trónu. Po jej pravej ruke pózuje na schodíku jej syn princ Charles, ktorý drží okolo ramena svojho vnuka princa Georgea. Na druhej strane stojí Georgeov otec, princ William.

Zatiaľ poslednou príležitosťou, kedy bol zverejnený takýto záber dedičov britskej koruny, bol rok 2020, čiže ešte za panovania kráľovnej Alžbety II. Záber bol civilnejší, v jeho popredí stála práve britská panovníčka.

zväčšiť Oficiálny záber predstavuje kráľa Karola III. a... Foto: Hugo Burnand
karol III. Oficiálny záber predstavuje kráľa Karola III. a kráľovnú Camillu, po ich boku pózuje sestra kráľovnej Camilly, Annabel Elliot a jej blízka priateľka, Lady Lansdowne. Po boku panovníka pózujú Ralph Tollemache, Lord Oliver Cholmondeley, Nicholas Barclay a princ George, po boku Camilly sú to Freddy Parker Bowles, Arthur Elliot a jej vnuci Gus (13) a Louis Lopes (13).

Druhý zverejnený portrét predstavuje kráľa Karola III. a kráľovnú Camillu (75), po ich boku pózuje sestra kráľovnej Camilly, Annabel Elliot a jej blízka priateľka, Lady Lansdowne. Po boku panovníka pózujú Ralph Tollemache, Lord Oliver Cholmondeley, Nicholas Barclay a princ George, po boku Camilly sú to Freddy Parker Bowles, Arthur Elliot a jej vnuci Gus (13) a Louis Lopes (13).

Kráľ Karol III. odchádza z Westminister Abbey.
Kráľ Karol III. a kráľovná Camilla zdravia...

60-ročný fotograf Hugo Burnand, rodák z Cannes, roky úzko spolupracuje s kráľom Karolom III. a kráľovnou Camillou. Začal fotiť ako 27-ročný a viac ako 20 rokov pracoval pre magazín Tatler. Pred jeho objektívom pózovalo množstvo slávnych osobností (Margaret Thatcher, Boy George, John F. Kennedy Jr.) a postaral sa aj o svadobné fotografie princa Williama a princeznej Kate.

Princ Louis a princezná Charlotte prichádzajú...
Princ Louis sa opäť stal roztomilým (a...
+14Princ Louis sa opäť stal roztomilým stredobodom...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ George #kráľ Karol III.

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...