To je zmena! Slávneho Pierra Richarda sme videli zlomeného na pohrebe Belmonda. V Cannes sa ukázal vo skvelej forme, paličku nepotreboval

Aj slávny francúzsky herec a držiteľ ceny César za celoživotné dielo, Pierre Richard, sa prešiel po červenom koberci úvodného večera filmového festivalu v Cannes.

18.05.2023 00:00
johnny depp Foto: ,
Zľava: režisérka a herečka Maiwenn, Johnny Depp a Pierre Richard na premiére filmu Jeanne du Barry - Kráľova milenka v Cannes.
debata (1)

Francúzskeho herca Pierra Richarda si diváci pamätajú predovšetkým vďaka komédiám ako Veľký blondín s čiernou topánkou, Roztržitý či Som nesmelý, ale liečim sa. Výrazný herec dokázal na obrazovke rozosmiať práve svojou roztržitosťou, jeho doménou sa stali postavy bláznivých chlapíkov, naivných smoliarov či romantických rojkov.

zväčšiť Zľava: Pauline Pollmann (v kreácii Chanel),... Foto: SITA/AP, Daniel Cole
France Cannes 2023 Opening Ceremony Red Carpet Zľava: Pauline Pollmann (v kreácii Chanel), Diego Le Fur, režisérka a herečka Maiwenn, Johnny Depp, Pierre Richard, Benjamin Lavernhe, Pascal Greggory a Melvil Poupaud uviedli film Jeanne du Barry'.

V Cannes odpremiéroval snímku Jeanne du Barry – Kráľova milenka, režisérky Maïwenn Le Besco, v ktorom si 88-ročný Richard zahral jednu z úloh. Vo filme sa objavil aj americký herec Johnny Depp, ktorý sa po boku slávneho Francúza prešiel po červenom koberci ako predstaviteľ hlavnej mužskej úlohy – kráľa Ľudovíta XV. Utorňajšia premiéra bola podľa mnohých novinárov veľkým návratom amerického herca. Sprevádzali ju však aj protesty. Okrem iného pred štartom akcie protestovala skupina francúzskych hercov a herečiek, podľa ktorých uvedením filmu s Deppom festival hovorí, že vo Francúzsku „možno beztrestne páchať násilie“.

Carys Zeta Douglas prišla podporiť svojho otca...
Herečka Elle Fanning sa objavila na červenom...
+50Herec Michael Douglas v sprievode manželky...

88-ročného Pierra Richarda zachytili objektívy v Cannes vo skvelej forme, okamihy návratu do Cannes si viditeľne vychutnával. Slávny 80-nik pôsobil celkom inak, ako v roku 2021, kedy sa na verejnosti objavil ako jeden z hostí pohrebu herca Jeana-Paula Belmonda v kostole Saint-Germain-des-Prés v centre Paríža. Pierre Richard sa vtedy viditeľne zasiahnutý smrťou svojho kolegu musel pred fotografmi opierať o barlu. V Cannes ju však herec už nepotreboval.

zväčšiť Pierre Richard  na pohrebe Jeana-Paula Belmonda... Foto: SITA/AP, Michel Euler
France Obit Belmondo Pierre Richard na pohrebe Jeana-Paula Belmonda v kostole Saint-Germain-des-Prés v centre Paríža.

Pierre Richard získal v roku 2006 získal najprestížnejšiu francúzsku filmovú cenu César za celoživotné dielo.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MFF Cannes #Pierre Richard

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....