Princ Harry prehral spor s britskou vládou o ochranku: Boháči by si nemali kupovať policajnú ochranu

Princ Harry prehral v utorok súdny spor s britskou vládou, ktorá mu odoprela ochranu počas pobytu v Británii.

23.05.2023 15:57
Princ Harry Foto: ,
Princ Harry prichádza na korunováciu svojho otca - kráľa Karola III. vo Westminster Abbey.
debata (1)

Nárok na takúto ochranu Harry spolu so svojou manželkou Meghan stratil po tom, ako sa v roku 2020 vzdali svojich povinností prináležiacich členom kráľovskej rodiny a presťahovali sa do Kanady a následne Spojených štátov. V USA majú vlastný súkromný bezpečnostný tím.

V Británii však Harry podľa vlastných slov nemá dostatočné kompetencie či prístup k tamojším tajným službám, ktoré by jeho rodine zaistili bezpečnosť, keď sú v Spojenom kráľovstve.

Princ Harry, jeho manželka Meghan Markle a jej matka Doria Ragland Čítajte viac Agresívna naháňačka sa takmer skončila katastrofou: Harry a Meghan unikali pred paparazzmi, ich hovorca odhalil desivé detaily

Harry teraz žiadal o súdne preskúmanie rozhodnutia, ktorým mu bolo zamietnuté aj to, aby si ochranku v Británii platil sám.

Britské ministerstvo vnútra pred časom rozhodlo, že nie je vo verejnom záujme, aby takúto ochranu Harrymu platili daňoví poplatníci. Právni zástupcovia tohto rezortu pritom argumentovali tým, že „nie je vhodné“, aby si bohatí ľudia „kupovali“ ochranu.

Princ Harry so sesternicou - princeznou...
Princ Harry prichádza na korunováciu svojho...
+10Princ Harry prichádza na korunováciu svojho...

Londýnska Metropolitná polícia sa tiež postavila proti Harryho žiadosti s odôvodnením, že by nebolo správne „vystaviť policajtov nebezpečenstvu za poplatok od súkromnej osoby“.

Sudca Vrchného súdu v Londýne Martin Chamberlain podporil svojim utorňajším verdiktom rozhodnutie ministerstva vnútra aj polície a Harrymu nepovolil, aby ho súdne napadol.

Harry koláž Čítajte viac Ďalší spor medzi bratmi? Odpočúvanie, obrovské sumy a... Harry obvinil Williama z tajnej dohody
1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #súd #ochrana #spor #prehra

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...