Sledovanie či vlámanie sa do jeho domu: Za údajne praktiky môže Hugh Grant žalovať bulvár

Britský herec Hugh Grant, ktorý spolu s princom Harrym podal žalobu na bulvárne denníky patriace pod mediálnu skupinu magnáta Ruperta Murdocha kvôli obvineniam z odpočúvania telefónov, s nimi môže začať súdne konanie kvôli niektorým zo svojich tvrdení.

27.05.2023 00:00
Hugh Grant Foto: ,
Herec Hugh Grant na slávnostnej premiére filmu Dungeons & Dragons: Česť zlodejov v Los Angeles.
debata

Uviedla to v piatok agentúra Reuters s odkazom na rozhodnutie londýnskeho vrchného súdu, podľa ktorého je ale na uplatnenie všetkých hercových nárokov príliš neskoro.

Grant, známy z romantických komédií ako Notting Hill alebo Láska nebeská, žaluje Murdochovu spoločnosť News Group Newspapers (NGN) za nezákonné zhromažďovanie informácií, ktorého sa podľa neho dopúšťala v mene svojho bulvárneho denníka The Sun.

Harry koláž Čítajte viac Ďalší spor medzi bratmi? Odpočúvanie, obrovské sumy a... Harry obvinil Williama z tajnej dohody

Sudca Timothy Fancourt uviedol, že niektoré tvrdenia v Grantovej žalobe boli predložené príliš neskoro, ale iné môžu byť posúdené pred súdom.

NGN sudcu požiadala, aby zamietol žalobu herca Granta aj princa Harryho. Rozhodnutie v princovom prípade sa ale očakáva až po ďalších júlových rokovaniach, na ktorých Harry požiada o povolenie oprieť sa o údajnú „tajnú dohodu“ medzi Buckinghamským palácom a vysokými predstaviteľmi NGN.

zväčšiť Princ Harry odchádza z korunovácie. Foto: SITA/AP, Dan Charity
Princ Harry odchádza z korunovácie. Princ Harry odchádza z korunovácie.

Harryho právny tím v dokumentoch uviedol, že dôvodom, prečo nepodal žalobu skôr, bolo toto dojednanie o odložení akýchkoľvek nárokov do doby, než budú vyriešené všetky spory vydavateľstva týkajúce sa odpočúvania.

Grant – ktorý už predtým podal žalobu na NGN v súvislosti s dnes už neexistujúcim bulvárnym týždenníkom News of the World, ktorá bola v roku 2012 urovnaná – sa od vypuknutia škandálu s telefónnymi odpočúvaniami stal významným bojovníkom za reformu tlače.

Amber Heard Čítajte viac Amber Heard uzavrela dohodu v súdnom spore s exmanželom Deppom: Už nemám silu, odkázala

V poslednej žalobe tvrdí, že reportéri denníka The Sun využívali súkromných detektívov na odpočúvanie jeho pevného telefónu, umiestňovali odpočúvacie a sledovacie zariadenia na jeho dom a auto, vlámali sa do jeho nehnuteľností a podvodne získavali jeho súkromné informácie.

NGN tieto obvinenia popiera. Jej právnici na aprílovom vypočutí tvrdili, že mal žalobu podať skôr. Sudca sa v piatok čiastočne priklonil na ich stranu a uviedol, že Grant v prípade telefonických odpočúvaní dal celú záležitosť na súd skutočne neskoro. Tvrdenie, že bulvárny list využíval súkromných detektívov, vlámal sa mu do nehnuteľností a umiestňoval tam odpočúvacie zariadenie, ale podľa sudcu môže byť posúdené v súdnom konaní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Hugh Grant #bulvár #reforma tlače

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....