Po Turnerovej smrti sa budú dediť (a deliť) milióny: Viete, kto je v hre o majetok slávnej hudobnej ikony?

Smrť slávnej speváčky Tiny Turnerovej pred pár dňami prekvapila aj zarmútila svet. Spolu s ňou sa však objavili aj dohady, ako to dopadne s jej obrovským majetkom, ktorý počas dekád kariéry zhromaždila a zveľaďovala.

01.06.2023 00:00
Tina Turner Foto:
Speváčka Tina Turner na zábere z letiska v roku 1993.:
debata

Ako napísal švajčiarsky ekonomický magazín Bilanz, odhadovaná výška majetku pôvodom americkej rodáčky, ktorá pred rokmi prijala švajčiarske občianstvo, by sa mohla pohybovať pri sume 250 miliónov dolárov. Tine sa podarilo k takejto sume dostať doslova z nuly.

Cher. Čítajte viac Som pripravená, povedala mi Tina pred smrťou, hovorí speváčka Cher. Na Turnerovú spomína s nehou

Po jej krachu manželstva s Ikeom Turnerom sa totiž ocitla takmer bez prostriedkov, ba čo viac aj bez práv na ich spoločnú tvorbu. Vďaka vlastnej sólovej hudobnej tvorbe a tvrdej práci sa jej však podarilo postaviť sa na nohy a stať sa jednou z najlepšie zarábajúcich speváčok 80-tych a 90-tych rokov.

Speváčka Tina Turner v začiatkoch svojej...
Speváčka Tina Turner na archívnom zábere.
+8ROK 1985:  Tina Turner a Lionel Richie počas...

Ako píše nemecký portál Gala.de, podľa všetkých predpokladov sa dedičom najväčšej časti majetku stane Turnerovej druhý manžel Erwin Bach, s ktorým žila vo švajčiarskom Küsnachte a za ktorého sa vydala v roku 2013. Dvojica však tvorila pár bezmála štyri dekády a podľa zdrojov z ich okolia bola Turner s Bachom nesmierne šťastná.

zväčšiť Speváčka Tina Turner a jej manžel Erwin Bach na... Foto: Profimedia
Tina Turner a jej manžel Erwin Bach Speváčka Tina Turner a jej manžel Erwin Bach na archívnom zábere z roku 2018.

Časť z miliónového majetku by mohla získať aj vdova a deti, pozostalí po jej synovi Ronniem Turnerovi, ktorý podľahol rakovine v roku 2022. Turner mala tiež syna Craiga, ktorý v roku 2019 ako 59-ročný spáchal samovraždu. Nie je jasné, či v jeho prípade sú pozostalí, ktorí by mohli byť zahrnutí do závetu.

Tina Turner Čítajte viac Švajčiarsko milovala, mohla tam robiť to, čo inde nešlo. Obyvatelia mesta spomínali, aká bola Tina Turner susedka

Ako poznamenal portál Gala.de, súčasťou dedičského konania budú pravdepodobne aj dvaja adoptívni synovia Tiny Turnerovej, ktorých si osvojila ešte v čase manželstva s Ikeom Turnerom. Reč je o Ikeovi Jr. a Michaelovi Turnerovi, ktorých vraj Tina počas celého života podporovala najmä finančne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tina Turner #rodina #dedičstvo #manžel

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....