Na svete je nedostatok ružovej farby! Kto ho spôsobil? Odpovedi neuveríte

Pripravovaný film americkej režisérky Grety Gerwigovej o Barbie spotreboval pri stavbe kulís toľko ružovej farby, že vyčerpal celosvetové zásoby svojho dodávateľa.

06.06.2023 00:00
Barbie, Foto:
Margot Robbie vo filme o legendárnej Barbie.
debata

Scénografka Sarah Greenwood v rozhovore s časopisom Architectural Digest povedala, že pri stavbe utopického sveta Barbielandu, ktorý obývajú obľúbené detské bábiky, a Barbiinho domu v životnej veľkosti „došla ružová“.

Greenwood, ktorá má šesť nominácií na Oscara, v rozhovore uviedla, že film spôsobil medzinárodný nedostatok ružovej farby. „Na svete došla ružová,“ povedala časopisu. Barbieland je vo filme takmer celý urobený v žiarivo ružovej farbe, od domov pre bábiky až po cesty a stĺpy verejného osvetlenia. Niektoré médiá toto tvrdenie zopakovali bez upresnenia. Lauren Proud, viceprezidentka oddelenia globálneho marketingu v spoločnosti Rosco, ktorej farby boli vo filme použité, ale oznámila denníku Los Angeles Times ďalšie súvislosti.

Ryan Gosling a Margot Robbie na podujatí...
Ryan Gosling a Margot Robbie na podujatí...
+3Ryan Gosling a Margot Robbie na podujatí...

Vo filme „bolo použitej toľko farby, koľko sme mali k dispozícii“, potvrdila Proud. Dodala ale, že natáčanie snímky sa časovo zhodovalo so širšími problémami globálneho dodávateľského reťazca počas pandémie covidu-19 a tiež s extrémnym počasím v Texase na začiatku roka 2021, ktoré ovplyvnilo dostupnosť dôležitých materiálov používaných na výrobu farby.

Ryan Gosling a Margot Robbie Čítajte viac Z Barbie nespustíte oči! Margot Robbie sa navliekla do modelu, v ktorom priam kričí: Som dokonalá

„Bol toho nedostatok a potom sme im dali všetko, čo sme mohli – neviem, či si môžu nárokovať zásluhy,“ povedala, ale pripustila, že si od nich tvorcovia filmu skutočne vzali všetky farby.

Gerwig uviedla, že jasne ružový odtieň bol dôležitý pre zachovanie „detskej“ estetiky filmu. Dizajn Barbielandu bol podľa nej inšpirovaný Kaufmannovým púštnym domom, ktorý stojí v kalifornskom Palm Springs, obrazmi Waynea Thiebauda, či filmami Pee-Weeho Veľké dobrodružstvo a Američan v Paríži. „Chcela som, aby ružová bola veľmi svetlá a všetkého bolo až príliš,“ povedala Gerwig a dodala, že nechcela „zabudnúť na to, kvôli čomu som Barbie milovala, keď som bola malým dievčaťom“.

Scénografi zaistili práve toľko farieb, aby mohla pokračovať produkcia filmu, ktorý sa z väčšej časti nakrúcal v štúdiu Warner Bros v Británii. Vo filme Barbie, v ktorom sa v titulnej úlohe predstavia Margot Robbie a Ryan Gosling ako Ken, ďalej hrajú Will Ferrell, Sim Liu, Dua Lipa, Helen Mirren, Michael Cera a Ncuti Gatwa. Film ide do kín 21. júla po celom svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryan Gosling #Margot Robbie #Barbie

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...