Viete si predstaviť, že by Terminátora nehral Schwarzenegger? Prvou voľbou tvorcov bol naozaj iný herec

Trojdielny dokument nazvaný Arnold sleduje Schwarzeneggerovu kariéru od kulturistiky cez herectvo až po jeho politickú kariéru.

09.06.2023 13:50
Arnold Schwarzenegger Terminátor Foto:
Arnold Schwarzenegger v úlohe Terminárora.
debata

Bývalý hráč amerického futbalu O.J. Simpson mal byť pôvodne obsadený do kultovej role robota Terminátora v rovnomennom fil­me.

zväčšiť O.J. Simpson na zábere z roku 1994. Foto: Profimedia
O.J. Simpson O.J. Simpson na zábere z roku 1994.

Producenti ale mali dojem, že by mu nikto neuveril, že môže niekoho zabiť, prezradil v novom dokumentárnom seriáli Netflixu americký herec rakúskeho pôvodu Arnold Schwarzenegger.

Arnold Schwarzenegger a Maria Shriver Čítajte viac Myslel som, že sa mi zastaví srdce. Schwarzenegger opísal moment, počas ktorého žene priznal, že má nemanželského syna

Ako napísal server Insider, trojdielny dokument nazvaný Arnold sleduje Schwarzeneggerovu kariéru od kulturistiky cez herectvo až po jeho politickú kariéru. V druhej časti venovanom jeho úspešnej hereckej kariére Schwarzenegger spoločne s režisérom Terminátora Jamesom Cameronom spomína, ako mal pôvodne Terminátora hrať O.J. Simpson a Schwarzenegger mal hrať rolu Kylea Reesa, člena ľudského odporu proti postapokalyptickým strojom.

„Bolo mi povedané, že obsadenie je hotové – O.J. Simpson a Arnold Schwarzenegger,“ spomína v dokumente James Cameron. "A ja som povedal: ‚A ktorý je ktorý?‘ Tie dve mená mi jednoducho nesedeli,“ dodal Cameron.

Navyše, keď sa s Arnoldom Schwarzeneggerom zišiel, ohromil ho jeho vzhľad. „Sedel som tam a pozeral som sa naňho. Akoby niekto vypol zvuk. Videl som, ako mu na tvár dopadalo svetlo odrážajúce sa od okien, kedykoľvek niekto otvoril dvere. A hovoril som si, že má sakramentsky neskutočnú tvár,“ povedal Cameron.

„Počas nášho rozhovoru začalo byť jasné, že nikto v štúdiu nie je presvedčený, že O.J. Simpson zvládne zahrať zabijackeho robota,“ povedal Schwarzenegger. Iróniou osudu sa Simpson len desať rokov po premiére Terminátora ocitol v ohnisku „súdneho procesu storočia“, keď bol v roku 1994 obvinený zo zabitia svojej bývalej manželky a jej priateľa.

Arnold Schwarzenegger Čítajte viac Stallone, Statham aj Lundgren, ale nie Schwarzenegger. Terminátor prezradil, prečo sa v Expendables 4 neobjaví

V dokumentárnej sérii Schwarzenegger spomína, ako ho Cameron presvedčil, aby rolu Terminátora prevzal on, hoci najskôr nechcel „hrať ďalšieho zloducha“ – a okrem toho má „len 26 replík“. „Tri dni som o tom premýšľal a potom som mu zavolal a povedal: ‚Kedykoľvek si to znova čítam, predstavujem si viac a viac, ako hrám Terminátora‘,“ dodal Schwarzenegger.

Arnold Schwarzenegger 75

Pozrite si fotky známeho akčného hrdinu zo súkromia aj z filmu a politiky.

Fotogaléria
Záber z 20. mája 1977: Herec a kulturista...
Na archívnej snímke z 25. apríla 1986...
+20Arnold Schwarzenegger v životnej úlohe...
debata chyba
Viac na túto tému: #Terminátor #Arnold Schwarzenegger

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...