Rakúsko a Švajčiarsko volá po zrušení koncertov skupiny Rammstein

Organizácia na ochranu ženských práv aj politickí predstavitelia v Rakúsku a Švajčiarsku volajú po zrušení plánovaných koncertov nemeckej metalovej skupiny Rammstein, ktorej frontman Till Lindemann čelí obvineniu zo sexuálneho násilia.

10.06.2023 08:59
Rammstein Foto:
Till Lindemann z kapely Rammstein.
debata (8)

Podľa agentúry APA sa vládni Zelení v Rakúsku vyslovili za zrušenie oboch koncertov, ktoré sa majú konať 26. a 27. júla na viedenskom štadióne Ernsta Happela. „Usporiadateľom musí byť po tom, čo tieto závažné obvinenia vošli do známosti jasné, že koncert tejto skupiny nie je bezpečným miestom pre ženy. Kým obvinenia nebudú objasnené, musia byť tieto koncerty vo Viedni zrušené,“ povedala predstaviteľka Zelených vo Viedni Viktoria Spielmannová.

till lindemann Čítajte viac Koncert Rammstein sa blíži. Zatienia skupinu obvinenia zo sexuálnych útokov?

Vo Švajčiarsku sa proti koncertom plánovaným na budúci víkend v Berne postavila organizácia Švajčiarska socialistická mládež (JS), Švajčiarske socialistické ženy alebo mimovládne organizácie Brava, ktorá bojuje proti násiliu na ženách.

Rammstein Čítajte viac Rammstein sa kvôli obvineniam frontmana Lindemanna obrátili na advokátov

„Tieto obvinenia zo sexuálnych napadnutí musia byť brané vážne. Jedinou zodpovednou vecou, ktorú treba urobiť v tomto kontexte, je koncerty zrušiť,“ povedal agentúre Keystone-ATS podpredseda mládežníckej organizácie švajčiarskych socialistov Thomas Bruchez. JS tiež za týmto účelom spustila petíciu, pod ktorou boli v piatok popoludní už tisícky podpisov.

Aféru okolo Lindemanna spustila na konci mája 24-ročná Írka, ktorá speváka obvinila, že ju po koncerte v Litve zdrogoval a sexuálne napadol. Nasledovala podobné svedectvá ďalších žien.

Kapela, ktorá má budúcu stredu vystúpiť aj v slovenskom Trenčíne, v skoršom vyhlásení uviedla, že obvinenie berie vážne. Samotný Lindemann prostredníctvom najatých právnikov všetky obvinenia odmietol a odkázal, že sa proti nim bude brániť.

Hovorca nemeckej vlády Steffen Hebestreit povedal, že aktuálne správy o skupine Rammstein sleduje aj nemecký kancelár Olaf Scholz. Ide o obvinenia, ktoré musia byť vysvetlené, zdôraznil Hebestreit.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #sexuálne násilie #Rammstein

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...