Jirásková spôsobila Brzobohatému obrovskú ranu, tvrdí Gregorová

Slovenská herečka Hana Gregorová v rozhovore pre štvrtkový Magazín Dnes prezradila, že jej nedávno zosnulý manžel Radek Brzobohatý celý život žil s ranou, ktorá sa nikdy nezahojila.

11.10.2012 17:17
Hana Gregorová Foto:
Herečka Hana Gregorová.
debata (8)

„Vždy to bol veselý chlap, ale niekedy pred pätnástimi rokmi ho postihlo vnútorné sklamanie, ktorého sa nikdy nezbavil. Rozčúlilo ma, keď som videla pani Jiráskovú hovoriť o tom, aký bol Radek úžasný herec. Pri všetkej úcte k jej veku nechápem, prečo to hovorí práve ona,“ vyjadrila sa Gregorová na adresu herečky Jiřiny Jiráskovej.

Tá bola totiž riaditeľkou Divadla na Vinohradoch pred 15 rokmi, keď legendárny český herec prestal dostávať roly a podľa jeho manželky tam bol „rekvizitou“. Napriek tomu však nechcel odísť.

Manželia Hana Gregorová a Radek Brzobohatý na... Foto: Marian Niton
Hana Gregorová a Radek Brzobohatý Manželia Hana Gregorová a Radek Brzobohatý na archívnej snímke.

„Čakal, že napríklad k 65-ke dostane krásnu rolu, ale nič. Pani Jirásková povedala, že pre neho nie sú úlohy v českej ani svetovej dráme. Po jednej takejto trápnej diskusii Radek napísal výpoveď a z divadla odišiel,“ opísala Gregorová. Brzobohatému podľa jej slov následne zavolali, aby si vyprázdnil svoju skrinku v šatni, na čo on odpovedal, že príde o tri dni.

„Oni ju odvŕtali už na ďalší deň a všetky veci mu dali v igelitke na vrátnicu. Takto vyzeral rozchod s jeho milovaným divadlom. Nikdy neprišiel ani jeden oxeroxovaný papier, na ktorom by bolo: ‚Ďakujeme, že ste boli tridsať rokov popredným členom Divadla na Vinohradoch,‘“ uviedla.

„Takže ak táto pani v televízii rozpráva, aký to bol úžasný herec, tak ja len dodám, že rovnakému hercovi spôsobila ranu, ktorá sa do smrti nezahojila,“ zhrnula vdova.

Radoslav Brzobohatý náhle zomrel v stredu 12. septembra len deň pred svojimi 80. narodeninami. Rodák zo slovenských Vrútok pochádzal z hudobnej a námorníckej rodiny. Po štúdiách na pražskej DAMU zakotvil v Divadle na Vinohradoch, kde zostal viac ako 30 rokov. Za svoje najväčšie úspechy považoval výkony vo filmoch Atentát (1964), Ucho (1970) a Všichni dobří rodáci (1968).

Brzobohatý sa oženil tri razy, pričom si vždy vybral za ženu herečku. S prvou manželkou – Jarmilou Kolářovou mal dcéru Radanu, druhý raz sa oženil s Jiřinou Bohdalovou a tretia manželka Hana Gregorová mu porodila syna Ondřeja. S Gregorovou v roku 2004 založili Divadlo Radka Brzobohatého.

8 debata chyba

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...