Yoko Ono nemohla za rozpad The Beatles, tvrdí Paul McCartney

Britský hudobník Paul McCartney tvrdí, že vdova po Johnovi Lennonovi Yoko Ono nebola príčinou rozpadu The Beatles. Sedemdesiatročný muzikant to uviedol v rozhovore s Davidom Frostom, ktorý televízia Al Jazeera English odvysiela v novembri.

29.10.2012 07:40
debata

„Ona určite The Beatles nerozbila. Myslím, že ju z toho nemôžete viniť. John Lennon by kapelu opustil tak či tak,“ vyhlásil McCartney, ktorý tak poprel rozšírené dohady o tom, že za rozpad The Beatles v roku 1970 mohla práve Ono. McCartney v rozhovore taktiež uviedol, že bez vplyvu Onoovej by Lennon nezložil ani svoj známy hit Imagine. „Keď do jeho života vstúpila Yoko, jej súčasťou tiež bola jej avantgardnosť, jej vnímanie sveta. Táto jej súčasť sa mu veľmi páčila a preto nastal čas jeho odchodu z kapely,“ dodal hudobník.

Yoko Ono. Foto: SITA
Yoko Ono Yoko Ono.

Skupina The Beatles sa sformovala v roku 1960 v Liverpoole a dodnes je hudobnými kritikmi považovaná za jednu z najlepších a najvplyvnejších kapiel všetkých čias. Nahrala a vo Veľkej Británii vydala dvanásť štúdiových albumov. Kapela si vyslúžila 25 nominácií na Grammy, z ktorých osem dokázala premeniť na ceny. Paul McCartney, John Lennon, George Harrison a Ringo Starr získali aj Oscara a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Paul McCartney. Foto: SITA, Michel Euler
Paul McCartney Paul McCartney.

Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Please Please Me, She Loves You, I Want to Hold Your Hand, Help!, Ticket to Ride, Yesterday, All You Need Is Love, Hey Jude, Let It Be, Come Together, All My Loving, A Hard Day's Night alebo And I Love Her. Zo slávnej štvorky sú už nažive len dvaja členovia. Lennona zavraždil v roku 1980 v New Yorku Mark David Chapman a Harrison v roku 2001 podľahol rakovine. McCartney a Starr sú stále hudobne aktívni.

debata chyba

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...