Konečne ho našla! Courtney Love má režiséra pre film o Cobainovi

Americká hudobníčka Courtney Love už vybrala režiséra pre film o jej zosnulom manželovi Kurtovi Cobainovi.

17.11.2012 11:00
Courtney Love Foto:
Speváčka a herečka Courtney Love.
debata

Snímku o legendárnom frontmanovi kapely Nirvana nakrúti Brett Morgen. Ten sa doteraz venoval predovšetkým režírovaniu dokumentov. Na svojom konte má napríklad filmy The Kid Stays In the Picture (2002), Chicago 10 (2007) alebo On the Ropes (1999), za ktorý ho nominovali na Oscara.

„Priviedla ma k tomu Courtney,“ uviedol na margo režírovania snímky o Cobainovi. „Snažili sme sa nájsť správny čas na to, aby sme film dali dokopy a ten čas práve prišiel. Kurt nebol len úžasným skladateľom a muzikantom, bol aj neuveriteľný umelec a filmár,“ dodal Morgen.

Keby Kurt Cobain 5. apríla 1994 vo veku 27 rokov nezomrel, začiatkom tohto roka by sa dožil 45 rokov. Hudobník sa mal podľa oficiálnej verzie vo svojom dome v Seattli zastreliť guľovnicou. Jeho telo našiel elektrikár, ktorý do domu prišiel namontovať alarm. Pitva ukázala, že Cobain mal v tele aj veľké množstvo heroínu.

Ľavoruký multiinštrumen­talista a spevák zanechal list na rozlúčku, v ktorom napísal, že "je lepšie zhorieť ako vyhasnúť.“ V nedeľu 10. apríla 1994 z neho pred viac ako sedemtisícovým smútiacim davom v Seattli čítala vdova Courtney Love. Cobainovo telo spopolnili a jeho zostatky rozptýlili do rieky Wishkah. Z manželstva s Love má Cobain dcéru Frances Bean Cobain, ktorá tento rok oslávila 20. narodeniny.

debata chyba

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...