Tvorcovia Dallasu zakomponujú úmrtie Larryho Hagmana do deja

Tvorcovia pokračovania legendárneho seriálu Dallas (1978 - 1991) budú musieť po úmrtí herca Larryho Hagmana prepísať scenáre k druhej sérii, ktorá bude mať v USA premiéru 28. januára.

26.11.2012 02:10
debata

Hagman, ktorý v seriáli stvárňoval J.R. Ewinga, skonal v piatok vo veku 81 rokov na komplikácie spojené s rakovinou hrtana. Ako uviedli predstavitelia spoločnosti Channel 5, hercovo úmrtie chcú tvorcovia zakomponovať do deja.

Larry Hagman. Foto: Tony Gutierrez
Larry Hagman Larry Hagman.

Larry Hagman sa narodil 21. septembra 1931 v texaskom Fort Worth. Jeho otec bol právnikom a mama Mary Martin herečkou. Keď sa rodičia rozviedli, žil so starou mamou v Los Angeles a neskôr s matkou v New Yorku. S herectvom začínal na divadelných doskách, neskôr účinkoval v seriáloch a po množstve epizódnych úloh sa do povedomia verejnosti sa dostal vďaka sitcomu Dream of Jeannie (1965 – 1970).

Sláva prišla v roku 1978, keď sa na obrazovky televízie CBS dostal Dallas. Seriál o bohatej naftárskej rodine Ewingovcov, v ktorom nie je núdza o intrigy, klamstvá, rodinné roztržky, neveru či násilie, získal obrovskú popularitu. Za jeho výkon ho štyri razy nominovali na Zlatý glóbus. "Naozaj si nepamätám polovicu ľudí, s ktorými som sa vyspal, vrazil im nôž do chrbta alebo ich dohnal k samovražde,“ vtipkoval kedysi o J.R.-ovi, ktorý sa do histórie americkej televízie zapísal aj legendárnym posledným dielom druhej série, kde ho neznámy človek postrelil. Fanúšikovia celé mesiace premýšľali o tom, či ich obľúbený záporný hrdina prežije a kto sa ho pokúsil zabiť. Hagmanovi dokonca ponúkli 250-tisíc dolárov, aby to prezradil, no on sa rozhodol, že "v skutočnom živote nebude ako J.R.“.

Herec mal za sebou divoký život, brat LSD, fajčil marihuanu a s alkoholom začal už ako tínedžer, pričom skončil až v roku 1992, keď mu lekár povedal, že má cirhózu a ak neprestane piť, ostáva mu šesť mesiacov života. O tri roky neskôr mu diagnostikovali rakovinu pečene, takže prestal fajčiť a o mesiac podstúpil transplantáciu. V posledných rokoch svojho života začal Hagman verejne bojovať proti cigaretám a propagoval ekologický spôsob života – dokonca nakrútil reklamu, v ktorej ako J.R. Ewing hovorí o tom, že pred naftou uprednostnil solárnu energiu. Ako sám povedal, keď zomrie, chce, aby jeho spopolnené pozostatky rozsypali na pole, zasadili naň marihuanu a pšenicu a neskôr z nich upiekli obrovský marihuanový koláč. Ten by mal byť dostatočne veľký pre 200 až 300 ľudí, ktorý by si ho týmto spôsobom pripomenuli.

debata chyba

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...