Zomrel herec Marcel Nemec. Obľúbený komik prehral boj s rakovinou vo veku 52 rokov

Vo veku 52 rokov zomrel slovenský herec a komik Marcel Nemec.

16.02.2024 14:51 , aktualizované: 15:02
Marcel Nemec Foto:
Marcel Nemec na archívnom zábere.
debata (38)

O jeho úmrtí priniesol správu portál Aktuality.sk. Pre slovenský web informáciu o Nemcovej smrti potvrdila herečka a jeho dlhoročná kamarátka Kristína Tormová. Práve ona navštevovala Nemca pravidelne v nemocnici. Herec sa však tešil podpore viacerých svojich kolegov.

Herec Marcel Nemec na bratislavskej premiére...
+4Zľava: herečka Kristína Tormová, herec Marcel...

Nemec, ktorý sa narodil v Kremnici, trpel niekoľko rokov rakovinovým ochorením. Vo svojom rodnom meste strávil aj posledné týždne svojho života. Do pozornosti publika vstúpil ako spoluzakladateľ a člen satiricko-umeleckého súboru Jána Kopytu, známejšieho ako Kopytovci. Popri kabaretných predstaveniach sa neskôr ich tvorba dostala aj k širšiemu publiku a do televízie. Niekoľko skladieb od Kopytovcov sa dokonca hrávalo v rádiách.

Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná Camilla Čítajte viac Prišli prvé slová od kráľa Karola III. pre verejnosť: Áno, má rakovinu, ale vo svojej diagnóze objavil aj niečo pozitívne

Nemec účinkoval v televízii aj v divadle, menšiu rolu mal napríklad v snímke Amnestie. Na Novej scéne sa objavil v muzikáli Fontána pre Zuzanu a posledné angažmán mal v divadle La Komika. Pre chorobu musel hranie na doskách ukončiť.

Kopytovci Čítajte viac Marcel Nemec ukázal, že je možné žiť v pravde a láske a priateľom vlieval do žíl optimizmus
zväčšiť Zľava: herečka Kristína Tormová, herec Marcel... Foto: Forum Film Czech & Slovakia
Kristína Tormová, herec Marcel Nemec a herečka Natália Germani Zľava: herečka Kristína Tormová, herec Marcel Nemec a herečka Natália Germani.

O svojom zdravotnom stave dokázal žartovať a snažil sa ho brať s ľahkosťou. Na návšteve v talk-šou Trochu inak u Adely Vinczeovej napríklad veľmi otvorene hovoril aj o tom, čo mu povedala lekárka, keď sa prvýkrát prejavili vedľajšie účinky chemoterapie a liečby. Viac si pozrite vo videu.

Marcel, veď vy už nikdy nebudete normálny. Nemec otvorene o skúsenosti s rakovinou
Video
Zdroj: RTVS

RTVS si osobnosť Marcela Nemca pripomenie v piatok večer na Dvojke v premiérovej epizóde talkshow Anjeli strážni. Ide o posledný rozhovor, ktorý nedávno herec poskytol RTVS.

© Autorské práva vyhradené

38 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #rakovina #Marcel Nemec

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...