Úprimné vyjadrenie Viktora Vinczeho: Adoptovali by si s Adelou rómske dieťa?

Moderátor Viktor Vincze svojim fanúšikom na Instagrame, ktorých má vyše 150 000, priamo odpovedal na ich otázku, či by s manželkou prijali v rámci adopcie aj malú Rómku alebo Róma.

19.05.2021 10:18
Manželia Adela a Viktor Vinczeovci sa stanú... Foto:
Manželia Adela a Viktor Vinczeovci.
debata (56)

„Raz bude s nami na tomto gauči možno sedieť aj dieťa rómskeho pôvodu. To je odpoveď na vašu víkendovú otázku, či by sme v rámci adopcie prijali aj malú Rómku alebo Róma. Prijali,“ napísal vo svojom vyjadrení. Zároveň upozornil na skutočnosť, že čoraz menej Slovákov je ochotných osvojiť si deti z tejto etnicity a tak potom končia v ústavnom systéme. Informáciu čerpal z prieskumu OZ Návrat.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Vincze (@viktorvincze)

Vo svojom príspevku ešte dodal: „Možno to v našom prípade nakoniec dopadne tak, že k nám vôbec žiadne dieťa nepríde, ani tmavé, ani svetlé, lebo to ani my nebudeme vo finále cítiť. Ale nevyradili sme ho dopredu len pre jeho farbu pleti. Každé dieťa by totiž potrebovalo rodinu a kvalitné zázemie. No to rómske je ihneď po narodení v nevýhode.“

Video
Zdroj: RTVS

S výnimočným dievčatkom, ktoré sa narodilo v rómskej osade, sa porozprávala aj Adela Vinczeová. Mladučká šachistka Agátka Berková, ktorá dnes patrí medzi najväčšie slovenské talenty, prišla do jej talkšou Trochu inak s Adelou. Šach začala hrať ešte ako predškoláčka. Dôvod jej rozhodnutia? „V škôlke do mňa chlapci zapárali a ja som sa im chcela vedieť ubrániť,“ opísala pred kamerami. A hoci sa s nimi najskôr pobila, po čase sa rozhodla konflikty riešiť inak – chcela ich poraziť iným spôsobom a tak sa vrhla na šach. "Ocino mi vtedy povedal, že ak by som chcela poraziť chlapcov nie päsťami, ale mysľou, môže ma naučiť šach. " (video hore)

Príbeh šachistky Agátky Berkovej si môžete pozrieť na Dvojke v piatok 21.5. o 22:30 v talkšou Adely Vinczeovej.

Agátka Berková (11) sa v marci stretla aj s redaktorkou TV Pravda – o svojej záľube jej takto porozprávala – pozrite si video.

Video

© Autorské práva vyhradené

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktor Vincze #Adela Vinczeová #Trochu inak s Adelou

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....