Večer na Dunaji: Influenceri sa chystajú do škôl, zapojí sa Ostrihoňová či Fero Joke

Svet internetu priniesol v posledných rokoch nový fenomén - takzvaných influencerov. Aj slovenský priestor digitálnych platforiem sa môže pochváliť niekoľkými mimoriadne úspešnými menami, časť z nich sa objavila minulý týždeň na akcii v Bratislave.

09.08.2021 06:45
thumbnail JF216316 Foto:
Na akcii nechýbali ani manželia Veronika Ostrihoňová-Cifrová a Matej Cifra.
debata (36)

Loď na petržalskej strane Dunaja prilákala vo štvrtok večer známe tváre z instagramového priestoru, ale tiež vlogerov z YouTube alebo mená, ktoré štartovali svoju kariéru v televízii a pole pôsobnosti presunuli aj do „onlajnu“. Medzi hosťami nechýbala riaditeľka Miss Universe SR Silvia Lakatošová, bývalá markízacka hviezdička Lucia Mokráňová, ale tiež moderátorka Veronika Ostrihoňová Cifrová s manželom Matejom Sajfom Cifrom alebo herečka Veronika Strapková. To všetko pod záštitou organizátorov z akcie Social Awards Slovakia (známych tiež ako SOWA).

Speváčka a herečka Veronika Strapková prichádza...
Na akcii nechýbali ani manželia Veronika...
+10Režisér, herec a zabávač zo sveta internetu...

Príjemný, hoci pod temnými mrakmi trošku apokalypticky pôsobiaci večer mal niekoľko zámerov. Okrem poďakovania sa partnerom za spoluprácu a letné posedenie v kruhu ľudí „z brandže“ sa tvorcovia rozhodli zároveň oficiálne ohlásiť plán nového projektu SOWA Tour, v ktorom hlavnú rolu zohrajú práve influenceri. Ich kroky zamieria do škôl, kde sa budú stretávať so žiakmi a zhovárať o rozličných oblastiach – od mediálnej výchovy, cez sexuálnu výchovu až po napríklad tému kyberšikany.

„Podoba bude veľmi jednoduchá. Každý týždeň vyberieme jednu školu, ktorú navštívime. Mali sme v pláne navštevovať každý mesiac iný slovenský kraj, ale to nám asi, bohužiaľ, nevyjde pre pandemické opatrenia. Zrejme sa školy budú zatvárať vo viac postihnutých okresoch. Zatiaľ sa teda sústreďujeme na kraj bratislavský,“ prezradil pre Pravdu organizátor ankety aj projektu Štefan Šperka.

zväčšiť Speváčka a herečka Veronika Strapková prichádza... Foto: SOWA
Veronika Strapková Speváčka a herečka Veronika Strapková prichádza na podujatie pod záštitou Social Awards Slovakia, na ktorom predstavili nový projekt SOWA Tour.

„Sila influencerov je dnes naozaj veľká a najmä žiaci a študenti škôl im načúvajú. Našou cestou teda je spojiť odbornosť s tým influencerstvom. Ak sa nám podarí ovplyvniť, či už v mediálnej výchove alebo sexuálnej výchove, čo i len jedného žiaka, tak to má zmysel,“ pokračoval.

Organizátori sú pripravení údajne aj na možnosť, že by niektorí rodičia nesúhlasili. Na projekte však spolupracujú so županom Jurajom Drobom a chcú pred deťmi prezentovať odbornosť, nepodsúvať im názory, ale skôr ich naviesť k vlastnému uvažovaniu, otvoriť diskusiu. „Radi by sme šli aj do škôl, kde sú možno nejaké vylúčené komunity. Pri sexuálnej výchove sme sa rozhodli spolupracovať práve s babami z podcastu Sexuálna výchova. Čo sa mediálnej výchovy týka, tam to určite budeme riešiť s Veronikou Ostrihoňovou, so Sajfom, so Zuzanou Kovačič Hanzelovou, oslovili sme aj novinárku Moniku Tódovú. Mal by tam byť aj Fero Joke, ktorý povedal, že nás určite podporí a pôjde do toho s deckami – influencerov bude viac,“ vymenoval Šperka.

zväčšiť Organizátor ankety Social Awards Slovakia... Foto: SOWA
thumbnail JF216468 Organizátor ankety Social Awards Slovakia Štefan Šperka predstavil aj myšlienku projektu SOWA Tour.

Tvár diskusnej relácie Silná zostava Veronika Ostrihoňová, ktorá sa na štvrtkovej akcii objavila, už naznačila, že sa na projekt veľmi teší. A nemá vraj strach zo žiadnych otázok, ale ani prípadných kritických reakcií (rozhovor s ňou si môžete prečítať v stredu v rubrike Žena.pravda.sk). Projekt by mal odštartovať so začiatkom nového školského roka, detaily organizátori ešte upresnia koncom leta.

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #projekt #škola #Veronika Strapková #Veronika Cifrová Ostrihoňová #influencer #Fero Joke #SOWA

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...