Ďurianová, Barteková, Germáni a ďalšie dámy na červenom koberci Krištáľového krídla. Smatanová v róbe aj s vyzdobenými barlami

Počas sobotňajšieho večera sa v budove Slovenského národného divadla v Bratislave rozdávali ocenenia 27. ročníka Krištáľového krídla pre významné osobnosti Slovenska za rok 2023.

17.03.2024 09:10
koláž durianová Foto:
Zľava: Danka Barteková, Marianna Ďurianová a Natália Germáni na podujatí Krištáľové krídlo.
debata

Na červenom koberci podujatia Krištáľové krídlo 2023 sa tak vystriedalo množstvo známych tvárí – pred objektívmi si zapózovali moderátorky večera, ktorými sa stali Marianna Ďurianová, Karin Haydu a Danka Barteková. Trojicu dám doplnil bývalý hokejový obranca Richard Lintner, ktorý si po ich boku takisto zapózoval pred fotografmi. Pred tými sa usmievala aj herečka Natália Germáni, ktorá prišla do Slovenského národného divadla podporiť svojho manžela, Martina Valihoru, ktorý získal ocenenie v kategórii „hudba“. Dvojica si pred fotostenou vymenila aj niekoľko bozkov. Manželov vystriedala speváčka Emma Drobná, spevák Adam Pavlovčin a Barbora Hazuchová či členovia kapely Hex. Zapózovala si aj speváčka Zuzana Smatanová, ktorá sa po operácii pohybuje s pomocou bariel – pozrite si v našej galérii.

Danka Barteková na podujatí Krištáľové krídlo.
Speváčka Emma Drobná v kreácii od dizajnéra...
+36Simona Simanová  na podujatí Krištáľové krídlo.

Úvod podujatia patril baletu Slovenského národného divadla a predstaveniu Carmina Burana. Následne sa už začalo samotné odovzdávanie cien. Počas večera na pódium vyšiel aj riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj, ktorý poďakoval za podporu RTVS v čase, kedy sa jej zamestnanci a s nimi aj širová verejnosť búria proti návrhu zákona z dielne ministerstva kultúry, ktorý má priniesť zásadné zmeny do fungovania verejnoprávnej inštitúcie.

zväčšiť Zuzana Smatanová na podujatí Krištáľové krídlo. Foto: Krištáľové krídlo
PF 5024 Smatanova Zuzana Zuzana Smatanová na podujatí Krištáľové krídlo.

Vrcholom sobotňajšieho galavečera bolo odovzdanie Mimoriadnej ceny Marike Gombitovej. Tá po prvýkrát na televíznej obrazovke zaspievala svoju novú skladbu Fantóm srdca. „Milá Marika, veľmi ťažko sa mi opisuje, čo pre mňa znamená byť tu s vami na jednom pódiu a odovzdať vám Mimoriadnu cenu Krištáľového krídla,“ povedala riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala a pokračovala: „Zosobňujete všetko, čo je v živote dôležité. Dávate ľuďom lásku, nádej, a pritom ukazujete silu a nezlomnosť. Svojou hudbou už niekoľkým generáciám prinášate radosť a pozitívnu energiu. Ste jednou z tých osobností, ktorú každá krajina potrebuje, ste vzorom a pozitívnym príkladom pre ostatných.“

Laureáti 27. ročníka Krištáľového krídla za rok 2023

zväčšiť Jana Oľhová na podujatí Krištáľové krídlo. Foto: Krištáľové krídlo
PF 6213 Olhova Jana Jana Oľhová na podujatí Krištáľové krídlo.
  • Divadlo a audiovizuálne umenie: Jana Oľhová
  • Filantropia: Alexandra Hovancová
  • Publicistika a literatúra: Peter Kršák
  • Hudba: Martin Valihora
  • Výtvarné umenie: Ašot Haas
  • Medicína a veda: Juraj Payer
  • Hospodárstvo: Artur Gevorkyan
  • Inovácie a startupy: Juraj Masár a Veronika Kolejaková
  • Populárna hudba: HEX
  • Šport: Martin Vaculík
  • Mimoriadna cena: Marika Gombitová

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Krištáľové krídlo

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....