Nová Miss Universe je z USA! Slovenka Štepánová nebodovala

Má dvadsať rokov, hrá na violončelo a aktívne sa angažuje v boji proti rakovine prsníka - to je nová Miss Universe 2012, inak americká kráska a víťazka národnej súťaže krásy Olivia Culpo. Korunkou pre najkrajšiu ženu sveta ju korunovali v noci zo stredy na štvrtok v Las Vegas.

20.12.2012 08:09
Novou Miss Universe 2012 sa stala Američanka... Foto: ,
Novou Miss Universe 2012 sa stala Američanka Olivia Culpo.
debata (5)

Brunetka, ktorá pochádza z Rhode Island, získala najviac hlasov v desaťčlennej porote, ktorá rozhodovala o novej držiteľke titulu Miss Universe. Vyberať pritom musela z 89-člennej zostavy krások z celého sveta. Na finále v Las Vegas nechýbala ani slovenská zástupkyňa Ľubica Štepánová. Výraznejší úspech však nezaznamenala.

Miss USA Olivia Culpo sa stala víťazkou Miss...
Miss USA Olivia Culpo predviedla vo svojej...
+7Miss Venezuela Irene Sofia Esser Quintero počas...

Američanka Culpo je prvou americkou víťazkou od roku 1997, ale už ôsmou americkou kráskou, ktorá v súťaži zvíťazila počas jej viac ako 60-ročnej histórii. Do päťky najkrajších postúpili tento rok aj dve krásky z Latinskej Ameriky – Miss Brazília Gabriela Markus a Venezualčanka Irene Sofia Esser Quintero.

Miss USA Olivia Culpo, ktorá sa stala novou... Foto: SITA, Julie Jacobson
Miss USA Olivia Culpo Miss USA Olivia Culpo, ktorá sa stala novou Miss Universe, pózuje v bikinách počas povinnej promenády.

Druhá menovaná skončila v hodnotení na treťom mieste. Druhé pripadlo Miss Filipíny Janine Tugononovej. Zostavu doplnila jediná plavovláska medzi zvyšnými brunetami – Austrálčanka Renae Ayris. Za Miss Sympatia vyhlásili diváci krásku z Guatemaly Lauru Godoyovú.

Víťazku najcennejšieho titulu čaká rok povinností, v rámci ktorých bude reprezentovať po celom svete značku Miss Universe a zároveň bude podporovať a propagovať charitatívne aktivity.

Miss USA Olivia Culpo predviedla vo svojej... Foto: Reuters, STEVE MARCUS
Miss USA Olivia Culpo Miss USA Olivia Culpo predviedla vo svojej večernej róbe odvážny výstrih.

Súťaž, ktorú vysielali z hotelovo-kasínového komplexu Planet Hollywood, si podľa organizátorov pozrela viac ako miliarda ľudí pri obrazovkách v 190 krajinách sve­ta.

5 debata chyba

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...