Toto sú krásky Miss Slovensko 2013! Bezchybné Bratislavčanky chýbajú

Dvanástka dievčat - finalistiek súťaže krásy Miss Slovensko 2013 je známa. Prekvapí možno, že medzi nimi nie je žiadna Bratislavčanka, blondínky sú v menšine.

31.01.2013 14:09
Finalistky súťaže Miss Slovensko 2013. Foto: ,
Finalistky súťaže Miss Slovensko 2013.
debata (2)

Ako pre Pravda.sk prezradila riaditeľka súťaže Magdaléna Šebestová, do nového ročníka súťaže sa prihlásilo množstvo dievčat a celkovo záujem o súťaž výrazne stúpol. Pripisuje to aj možnosti prihlásiť sa cez internetový formulár.

„Šeststo dievčat sa prihlásilo len takýmto spôsobom. Tie sme adresne listami pozývali na regionálne kastingy, kde prišli aj ďalšie záujemkyne. Niektoré dievčatá, ktoré poslali prihlášku cez internet, mohli postúpiť priamo na semifinále do Bratislavy,“ vysvetlila Šebestová.

Finalistky súťaže Miss Slovensko 2013.
Finalistka Luciána Čvirková počas oficiálneho...
+11Finalistka Jasmina Hodermarská počas...

Zvýšený počet adeptiek o novú korunku kráľovnej krásy podľa jej slov neznamenal, že porota prišla do styku aj s väčším množstvom nezaujímavých kandidátok. „Kvalita, ktorá prichádza, je stále vyššia a vyššia. Môžem to porovnávať s minulým rokom a myslím si, že kvalitatívne boli tento rok dievčatá silnejšie,“ pokračovala Šebestová, ktorá sedela v porote kastingov s odborníkmi a rozhodla o sformovaní finálovej dvanástky.

Najväčšou zaujímavosťou na jej zostave je pravdepodobne fakt, že absentujú bratislavské krásky. Zámer to podľa Šebestovej nebol. „Skrátka sa to tak prirodzene vyvinulo,“ zdôraznila. „Keď ste na kastingu, s dievčatami sa rozprávate, rozoberáte ich záujmy, školu, jazykové zdatnosti, ale to, odkiaľ pochádzajú, zväčša neriešime. Nemalo by to byť predsa podmienkou účasti v súťaži a tak to tento rok vyšlo, že keď sme dali dohromady finálovú dvanástku, odrazu sme si uvedomili, že tam nemáme ani jednu Bratislavčanku,“ vysvetlila riaditeľka súťaže a tiež bývalá držiteľka titulu.

Finalistka Barbora Lučivjanská počas promenády... Foto: SITA, Diana Èernáková
MISS 2013: Barbora Lučivjanská z Popradu Finalistka Barbora Lučivjanská počas promenády na prvom predstavení finalistiek Miss Slovensko 2013.

Na bratislavské dievčatá však prezradila Šebestová jednu zaujímavosť. Práve ony vraj často majú pocit, že sú bezchybné. „Dievčatá vždy prechádzajú nejakou premenou. Upravia sa im vlasy, farba, líčenie. Snažíme sa ich dostať do podoby, v ktorej sú podľa nás najkrajšie. Tento rok sme so žiadnou nebojovali. Možno aj preto, že ide o adeptky z rôznych kútov Slovenska, z menších miest a dedín. Každú zmenu, ktorú chcete na nich urobiť, vám veria,“ uviedla Šebestová. „Pri dievčatách, ktoré sú už oťukané, majú nejaké skúsenosti z modelingu alebo napríklad minulý rok aj spomenuté bratislavské dievčatá – s nimi trošku bojujete. Majú pocit, že na nich nič netreba meniť,“ doplnila s úsmevom.

Do finálovej dvanástky sa teda tento rok dostali Luciána Čvirková (19 rokov) z Trebišova, Simona Mudráková (19) z Nitry, Karolína Chomisteková (19) z Oravského Podzámku, Alica Hoffmannová (18) z Vlkanovej, Martina Brejová (18) z Prešova, Júlia Laššáková (18) z Oravskej Jasenice, Jasmina Hodermarská (19) z Košíc, Veronika Záteková (20) z Banskej Bystrice, Simona Geršiová (19) zo Spišskej Novej Vsi, Nikoleta Duchoňová (19) z Trebatíc, Nikola Babjaková (21) z Vlkanovej a Barbora Lučivjanská (21) z Popradu.

Finalistka Veronika Záteková pochádza z Banskej... Foto: Diana Černáková
MISS 2013: Veronika Záteková Finalistka Veronika Záteková pochádza z Banskej Bystrice a je jednou z mála blondíniek.

Vyvrcholením 18. ročníka súťaže bude slávnostné finále, ktoré sa uskutoční 14. apríla v priamom televíznom prenose televízie Joj. Víťazku čaká postup na medzinárodnú súťaž Miss World a rôzne exkluzívne ceny. Ešte pred finále sa dievčatá predvedú na móle počas módnej prehliadky Chateau Fashion Night v kaštieli Chateau Földváry v Maďarsku. Výťažok z akcie, ktorá sa bude konať 23. februára, poputuje na konto Nadácie Daniely Hantuchovej.

2 debata chyba

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...