Novou Miss Universe sa stala Gabriela Isler z Venezuely

Novou Miss Universe sa v Moskve stala 25-ročná Gabriela Isler z Venezuely. Rozhodla o tom porota na čele so spevákom Stevenom Tylerom zo skupiny Aerosmith.

09.11.2013 22:15
debata (2)
Gabriela Isler. Foto: SITA/AP
Gabriela Isler Gabriela Isler.

Víťazku korunovala minuloročná Miss Universe, 21-ročná Olivia Culpo z USA. Prvou vicemiss sa stala Španielka Patricia Rodríguez, na treťom mieste skončila Constanza Báez z Ekvádoru. Do prvej päťky sa dostali aj súťažiace z Filipín a Brazílie. Úradujúca Miss Universe Slovenskej republiky Jeanette Borhyová sa neprebojovala do top 16.

Miss Venezuela Gabriela Isler v plavkách.
Reakcia Miss Universe 2013 Gabriely Islerovej z...
+11Miss Venezuelu Gabrielu Islerovú (vľavo)...

Miss Universe založila v roku 1952 kalifornská odevná spoločnosť Pacific Mills. Od roku 1996 ju riadi miliardár Donald Trump. V 61-ročnej histórii súťaže sa Venezuela tešila z víťazstva už sedemkrát, pričom z ostatných šiestich ročníkov triumfovali reprezentantky tejto juhoamerickej krajiny až trikrát. Slovenská alebo česká zástupkyňa v súťaži nikdy neuspela. Naopak, svoju víťazku už má napríklad Nový Zéland, Namíbia, Angola, Panama, Dominikánska republika, Trinidad a Tobago, Peru, Botswana, Nórsko, Fínsko, Izrael, Libanon alebo Grécko.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Miss Universe #Gabriela Isler

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....