Toto sú finalistky Miss Slovensko 2014: Bez blondín! Žiadne sa nenašli

Každoročné hľadanie dvanástky najkrajších Sloveniek do súťaže Miss Slovensko je pre tento rok uzavreté. Organizátori súťaže oficiálne predstavili vybrané finalistky.

10.02.2014 14:13
Miss Slovensko 2014 Foto: ,
Finálová dvanástka súťaže krásy Miss Slovensko 2014.
debata (7)

Dvanástku dievčat zložili z krások z celého Slovenska. V zostave však chýba Bratislava, naopak dve finalistky sú z Košíc. Každé z dievčat ovláda minimálne jeden cudzí jazyk a vraj sú aj veľmi vtipné.

Riaditeľka súťaže Miss Slovensko Magdaléna Šebestová pre Pravda.sk prezradila, že tohtoročné kastingy boli pre ňu opäť veľmi zaujímavé. Na otázku, či bol výber lepší, alebo horší, však neodpovedá rada. „Nehodnotila by som to, či lepšie alebo horšie. Každý rok chodia iné dievčatá a iný typ prichádza vo väčšom množstve. Napríklad tento rok nemáme vo finálovej dvanástke prirodzenú blondínku. Potenciál nejakých pekných, inteligentných blondín nebol, takže tento rok ich nemáme vôbec,“ vysvetlila. Dámy so zosvetlenými kaderami zastúpia aspoň finalistky 3 a 6.

Finalistka číslo 1 Lucia Semanková z Bardejova.
 Finalistka číslo 2 Petra Pochabová z...
+10Finalistka číslo 3 Lucia Uhrinová.

Čo však Šebestová považuje za mimoriadne pozitívne, je znalosť cudzích jazykov. „Až mám občas pocit, že by som sa mala hanbiť. Dievčatá každým rokom ovládajú viac a viac svetových jazykov. Ja sama ovládam len jeden a niektoré dievčatá zvládnu dokonca tri,“ uviedla s úsmevom držiteľka titulu Miss z roku 2005.

Deväť rokov od jej víťazstva sa už Šebestová stretáva v podstate s novou generáciou dievčat. Zmenu v ich uvažovaní, prezentácii, názoroch vníma celkom jasne. „Ak by som sa presunula pár rokov dozadu, keď ja som bola na súťaži, tak mám pocit, že sme príliš neovládali cudzie jazyky, neboli sme až také priebojné, boli sme viac ustráchané,“ vymenovala. „Čo je trošku nevýhoda, že dnešné dievčatá veľa skúšajú umelé nechty, umelé mihalnice, nadrobené vlasy. A majú pocit, že v tomto je krása. Musíme ich učiť, že krása je v niečom inom – že je v prirodzenosti, v komunikácii a vyžarovaní. Keď som ja bola na súťaži Miss, naozaj sme nevedeli, čo sú umelé nechty, alebo mihalnice a nemali sme predlžované vlasy,“ pokračovala riaditeľka súťaže.

Počas trojročného pôsobenia na tomto poste vraj stretla aj mnoho mladých žien, ktorých sebavedomie je prehnané. „Sú to najmä dievčatá, ktoré majú za sebou nejaké modelingové skúsenosti a prípadne už precestovali nejaký svet v rámci modelingu. Majú pocit, že im patrí svet. To tiež nie je dobré. Treba si udržať zdravú mieru sebavedomia, ale v niektorých situáciach byť skromný. Ale na toto prihliadame, keď tvoríme finálovú dvanástku,“ komentovala Šebestová.

Do tej tohtoročnej spoločne s odbornou porotou vybrala teda zostavu v nasledovnom zložení: Lucia Semanková (22 rokov) z Bardejova, Petra Pochabová (20) z Nitrianskych Hrnčiaroviec, Lucia Uhrinova (21) z Košíc, Laura Longauerová (18) z Detvy, Michaela Franková (21) z Matejoviec nad Hornádom, Dominika Pernišová (23) z Betlanoviec, Barbora Olejníková (19) z Košíc, Jana Slačková (19) z Banskej Bystrice, Zuzana Hercegová (18) zo Spišskej Novej Vsi, Simona Lipovská (19) z Nitry, Diana Kušmíreková (20) z Kežmarku a Michaela Nguyenová (18) zo Žiaru nad Hronom.

Dievčatá sa v pondelok prvýkrát oficiálne predstavili médiám a vy si ich môžete pozrieť v galérii vyššie. O podrobnostiach finálového večera Miss Slovensko 2014 vás budeme v blízkej budúcnosti informovať.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #sebavedomie #Magdaléna Šebestová #finalistky #Miss Slovensko 2014 #blond

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...