Silvia Lakatošová: Naše baby sú jednoznačne najkrajšie

Víťazka Miss Universe 2014 bude známa 14. marca, rozhodne o nej trinásťčlenná porota. Zatiaľ je známa len finálová dvanástka.

08.03.2014 12:09
debata
Silvia Lakatošová. Foto: Miss Universe PR
Silvia Lakatošová Silvia Lakatošová.

Na otázku, či má riaditeľka súťaže, Silvia Lakatošová, svoju favoritku, pre Pravda.sk odpovedala: „Všimnem si, no nie je jedna, býva ich vždy viac.“ Dodala však, že dievčatá potrebuje spoznať bližšie, preto s nimi absolvuje aj sústredenia „od rána do večera“. „Sledujem, ako sa správajú, pretože cítim zodpovednosť. Víťazka predsa putuje na svetovú súťaž, kde bude reprezentovať celé Slovensko a ľudia z ostatných krajín môžu hodnotiť: Aha, takto sa správajú na Slovensku! Je to od držania lyžičky, cez pitie z pohára, to, ako sa správa a oblieka, až po komunikáciu v angličtine. Pre mňa je ten výber komplexný,“ skonštatovala ďalej Lakatošová, ktorá súťaž krásy vyhrala v roku 1993.

Vďaka tomu, že rok pred súťažou žila v Miláne, nemala jazykovú bariéru. Iné to však každopádne bolo vo všetkých ohľadoch. „Kočky sa v tom čase napríklad nedepilovali – nohy, ruky ani podpazušie. Ja som ich upozornila na to, aby to spravili,“ šokuje. No a čo sa týka samotnej súťaže, ani tá sa nedá zrovnávať s dnešnou slovenskou Miss Universe. Išlo totiž o akýsi súboj Slovenska a Českej republiky, kedy všetci s napätím čakali, ktorá z krajín vyhrá. Hoci Slovenská republika vznikla 1. januára 1993, súťaž sa pripravovala v roku 1992. „Po tom, ako som vyhrala, sa u nás v Svätom Juri asi mesiac nezatvorili dvere. Chodili mi listy, dvíhala som neustále telefón. Bolo to o tom, že sme "nabili“ Čechov," priblížila obdobie spred neuveriteľných 21 rokov Lakatošová, ktorej zvyknú vo svete tipovať, že je Talianka.

„Američania tušia, že som z Európy,“ usmieva sa. Hrdo zvykne spresňovať, že je zo strednej Európy. Keď pracovala pred 22 rokmi v milánskej agentúre, typologicky síce bola zaradená medzi slovansko-východné typy, ktoré boli v tom čase akýmsi hitom. „Zhodou okolností však mňa tipovali skôr do Talianska, čo ma prekvapovalo, ale nechala som ich v tom, lebo som bola komerčný typ do reklamy,“ povedala ďalej.

„Naše baby sú jednoznačne najkrajšie,“ konštatuje jednoznačne bývalá Miss. Zakaždým to tak aspoň cíti, keď sa so svojimi dievčatami ocitne na svetovej súťaži. Dôvod, prečo suverénne nevyhrávajú, vidí riaditeľka súťaže Miss Universe v tom, že im chýba sebavedomie, aké majú napríklad dievčatá z Latinskej Ameriky. „Tie nie sú také pekné, ale majú sebavedomie. Ak má dievča so šerpou Venezuela 1,65 metra, vyrastie na 1,90, keď vyjde na pódium. Inak tú krajinu reprezentujú ako naše dievčatá. Majú to v sebe,“ myslí si Lakatošová.

Tiež však vie porovnať dievčatá, ktoré posielala do sveta pred šestnástimi rokmi s tými, ktoré posiela dnes. Sú iné ako tie dnešné. „Už presne vedia, čo chcú. Z roka na rok je s nimi stále menej práce. Sú pripravené.“ Vraj aj s ich angličtinou to už vyzerá ružovejšie. „S dievčatami, ktoré nevedia po anglicky, sa ani nebavím. Chcieť fungovať a nevedieť po anglicky, to je akoby ste si nevedeli umyť zuby alebo sa naraňajkovať. Bez angličtiny a vodičského preukazu si už ani na Slovensku nenájdete dobrú prácu,“ vraví Lakatošová, ktorá sa svojou súťažou snaží dievčatám otvárať dvere, aby dostali zaujímavú prácu. Miss totiž nie je o modelingu a začínať s ním v 25-ke je podľa nej „hlúposť“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Silvia Lakatošová #Miss Universe 2014

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...