Novou Miss Slovensko 2014 sa stala Laura Longauerová

Slovensko má tento už svoju druhú Miss. Víťazkou súťaže krásy Miss Slovensko 2014 sa stala Laura Longauerová.

12.04.2014 22:44 , aktualizované: 13.04.2014 10:51
debata (2)
Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová. Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová. Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová.

Nová kráľovná krásy, ktorá bude reprezentovať krajinu na svetovom finále Miss World, súťažila celý večer s poradovým číslom 4. Spoločne s ďalšími dievčatami sa predviedla v niekoľkých rôznorodých módnych prezentáciach.

Prvou vicemiss sa stala 22-ročná Lucia Semánková, ktorá zároveň získala aj titul Miss Sympatia. O ňom rozhodli hlasujúci a esemeskujúci diváci. Na treťom mieste skončila a titul druhej vicemiss získala Michaela Nguyenová zo Žiaru nad Hronom.

Zľava: Prvá vicemiss Lucia Semanková, Miss...
Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová.
+18Finalistka Miss Slovensko 2014 číslo 2 Petra...

Po vyhlásení výsledkov súťaže krásy bola nová Miss Slovensko šťastná a prekvapená. Jej hlavnou favoritkou bola súťažiaca s číslom tri Lucia Uhrinová. „Myslela som si, že vyhrá – je blond, vysoká, krásna,“ povedala Longauerová. Všetky svoje ceny si bezprostredne po finále ešte nestihla spočítať, veľmi sa však tešila z postupu na prestížnu medzinárodnú súťaž Miss World, ktorá sa tento rok bude konať v Londýne. „Dúfam, že budem dobre reprezentovať Slovensko, náš folklór i tradičný ľudový kroj,“ uviedla Miss Slovensko 2014.

Galavečerom v podobe módnej šou mal pôvodne sprevádzať český herec, spevák a skladateľ David Kraus, ktorého však pre zdravotné problémy nahradil moderátor Michal Sabo. Ten divákom a diváčkam počas celého večera prinášal aj zábery a rozhovory s finalistkami zo zákulisia.

Pôvodný moderátor večera napokon vystúpil vo svojom hudobnom čísle a dvanásť finalistiek podporil vystúpením pri tradičnej promenáde v plavkách. Tie dievčatám na mieru vytvorila slovenská návrhárka Jana Jurčenko. V ďalšej časti finálového programu sa finalistky predstavili vo veľkolepej módnej šou s názvom Candyland, ktorá bola plná farieb, energie a cirkusových prvkov. Modely pre túto časť prehliadky vytvorili známe modelky Mária Zelinová a Romana Škamlová z tvorivého zoskupenia Nuppl.

Finálová dvanástka Miss Slovensko 2014. Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Finálová dvanástka Miss Slovensko 2014. Finálová dvanástka Miss Slovensko 2014.

Prekvapujúcou novinkou bola prehliadka spodnej bielizne s provokatívnymi korzetmi či sexy pančuchami, ktorú na dvanástich finalistkách styloval dizajnér Robert Bartolen. V ďalšej časti šou sa spolu s finalistkami na hravej farebnej scéne predstavila i tanečná skupina The Pastels, ktorá dokonale doplnila prehliadku inšpirovanú street styleom.

O hudobný program sa ďalej postarali český spevák Janek Ledecký či minuloročná víťazka Karolína Chomisteková, ktorá zahrala na husliach. Tanečná skupina The Pastels zase finalistky sprevádzala tancom počas jednej z prehliadok. Hlavné ceny si finalistky Miss Slovensko tento rok netradične neprevzali v róbach od svetových ani domácich dizajnérov. Elegantné večerné šaty v nevinnej bielej farbe do súťaže zabezpečili bývalé víťazky Miss Slovensko Lucia Povrazníková a Vladimíra Hreňovčíková.

Zľava: Prvá vicemiss Lucia Semanková, Miss... Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Prvá vicemiss Lucia Semanková, Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová a druhá vicemiss Michaela Nguyenová. Zľava: Prvá vicemiss Lucia Semanková, Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová a druhá vicemiss Michaela Nguyenová.

Víťazka súťaže Miss Slovensko 2014 získala honorovanú zmluvu od produkčného domu Forza, automobil, mezonetový byt na jeden rok a množstvo ďalších cien. Bude tiež reprezentovať Slovensko na prestížnej súťaži Miss World. Okrem toho pôjdu všetky finalistky na spoločnú dovolenku do Turecka.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #súťaž #titul #Miss Slovensko 2014 #Laura Longauerová

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...